Kao što smo već izvještavali, radovi na kružnom toku u Svetom Roku bliže se kraju. Jutros su to gradilište obišli Ličko-senjski župan Darko Milinović, načelnik Općine Lovinac Ivica Miletić i ravnatelj ŽUC-a Luka Matijević.

-Danas smo u obilasku završne faze radova u Svetom Roku. Mogu izraziti svoje zadovoljstvo kao župan da sve ide svojim tjekom i da će ovi radovi biti završeni u predviđenom roku. Radi se o rotoru koji će uljepšati sliku Svetog Roka i doprinjeti sigurnosti građana na ovom području. Nadam se da ćemo uskoro sudjelovati u otvaranju ovog kružnog toka u čijem će centru kako mi je rekao načelnik Miletić biti Vila Velebita, kazao je Milinović.

Načelnik općine Lovinac Ivica Miletić istaknuo je važnost ovog kružnog toka za općinu Lovinac.

-Prije svega, za Sveti Rok i općinu Lovinac, jedan novi, lijepi izgled koji će biti. Druga stvar, ovaj rotor je bitan u sigurnosnom smislu. Ovo je križanje bilo poprilično nesigurno, posebno za vozače koji su prometovali od crkve u Svetom Roku prema cesti D50. Bilo je poprilično nepregledno i događale su se ovdje prometne nesreće. Ovim kružnim tokom će se upravo izbjeći takve situacije, kazao je Miletić.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije Luka Matijević upoznao je novinare sa tehničkim dijelom izgradnje kružnog toka.

-Prije nego smo krenuli u ovaj projekt imali smo jedno prometno opasno mjesto. To je bilo jedno klasično asimetrično raskrižje koje je po svojoj definiciji vrlo opasno i predstavlja crnu točku za odvijanje prometa. Ovim zahvatom smo izregulirali prometne tokove, a to nam je i bio osnovni cilj. Investicija je vrijedna 900 tisuća kuna, od toga je ŽUC osigurao 60%, a općina Lovinac 40%. U konačnici mislim da će ovo mjesto osim sigurnosti prometa imati i jedan estetski izgled, kazao je Matijević.

N.M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.