U središtu Gospića kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata održana je danas komemoracija povodom Dana državnosti Republike Hrvatske. Komemoraciji je prethodila sveta misa koju je u katedrali Navještenja blažene djevice Marije predvodio biskup u miru mons. dr. Mile Bogović.

Vijence su položili župan ličko-senjski dr. Darko Milinović s najbližim suradnicima, predstavnici Grada Gospića te izaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Gospića i Ličko-senjske županije. U ime Policijske uprave ličko-senjske  sjenama poginulih poklonili su se načelnik Zoran Zdunić, uz zamjenika Stjepana Sablju, kao i predstavnici Hrvatske vojske. Riječi molitve predvodio je gospićki župnik preč. Mario Vazgeč.

Nakon komemoracije novinarima se obratio župan dr. Darko Milinović koji je i sam dragovoljac Domovinskog rata. Upitan ide li Hrvatska u pravom smjeru župan je ustvrdio kako svakako ide jer se aktualna Vlada Andreja Plenkovića učinila mnoštvo pomaka kako bi se postigao optimalan gospodarski napredak.

Korona-kriza je sve to usporila, ali Hrvatska svakako ide u dobrom smjeru, rekao je župan.

Govoreći o o važnosti i simbolici Dana državnosti dr. Milinović je istaknuo:

Ovo je svakako veliki dan za sve nas i drago mi je što nakon desetak godina na ovaj dan slavimo našu hrvatsku državnost. Kako je tijekom mise rekao biskup Bogović „vratili smo taj blagdan narodu“. Pri tome ističemo i naše domoljublje i veliku zahvalu onima koji su položili soje živote na oltar Domovine. Čestitam Dan državnosti svim Hrvaticama i Hrvatima. Danas je svakako najteže obiteljima naših poginulih branitelja na koje smo svi mi izuzetno ponosni i kojima dugujemo slobodnu Hrvatsku, rekao je župan dr. Darko Milinović.

 

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.