Među brojnim uzvanicima koji su danas nazočili obilježavanju Dana Grada Otočca bio je i ličko-senjski župan dr. Darko Milinović.

Izuzetno mi je drago da kao župan mogu reći nekoliko riječi. Lici je potrebno zajedništvo. Apeliram na sve političke subjekte..Možda je nekad dobro napraviti korak nazad da bi se sutra mogli napraviti dva, tri, deset koraka napred. Jučer smo imali sjajnu manifestaciju na kojoj smo pokazali snagu LSŽ. Nema mjesta podjelama, zaboravimo izbore, jer u današnjem globalizirajućem svijetu jaki se udružuju, a oni slabiji koji se ne udruže ne nađu svoje mjesto pod suncem. Kao župan pozivam na jedinstvo i da zajedno guramo projekte jer bez jakog Otočca, bez jakog Gospića, Senja, Novalje, svih općina sve naše slabosti će izaći na vidjelo. Otočac je kroz povijest puno dao za razvoj Like, poglavito sve ovo što su Otočanke i Otočani dali u Domovinskom ratu i za mene nema nikakve razlike u važnosti između bilo koje općine ili grada u našoj županiji. Prije stotinjak godina ovdje je bilo dvjestotinjak stotina duša, a danas nas ima jedva preko pedeset tisuća. Kao što volim Gospić, svoju Ličko-senjsku županiju, jednako tako volim i Otočac. Morate znati da nemam nikakve razlike između bilo koje općine ili grada. Samnom su ovdje ravnatelj ŽUC-a i direktor Lika cesta. Lika ceste su samo protekle godine u grad Otočac uložile preko deset milijuna kuna. Hrvatske autoceste su preko Lika cesta uložila dodatna četiri milijuna kuna. Nećemo zaostajati u 2018. godini. Proračun je takav kakav je, ali čemo naći modus i ulagati u infrastrukturu. 2018. ćemo samo sa razine ŽUC-a uložiti 6-7 milijuna kuna. Što se tiče decentraliziranih sredstava uložili smo protekle godine 2 milijuna kuna. U LIRI postoji 68 projekata vrijednosti 600 milijuna kuna od čega nam je za Grad Otočac vezano 20 milijuna kuna u idućem razdoblju. Već ove godine ćemo preko LIRA-e uz pomoć Županije u Otočac uložiti 1,7 milijuna kuna, pa pozvam gradonačelnika Kostelca i sve načelnike i gradonačelnike da koriste LIRU kao bazu podataka da mogu na vrijeme aplicirati na EU fondove.  U idućem mandatnom razdoblju sa razine Lire vezano uz grad Otočac imamo 30 milijuna kuna spremnih projekata, kazao je župan Milinović te najavio da će na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća sportaše u Otočcu pokušati osloboditi plaćanja nekih parafiskalnih nameta, točnije oko plaćanja škole u Otočcu, što je na godišnjoj razini oko 70-ak tisuća kuna.

Zaključno je i ponovio da bez jakog Otočca, Gospića, Senja, Brinja… nema jake Ličko-senjske županije a ako nema jake Ličko-senjske županije onda ideja prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana da stvorimo Hrvatsku po ljubavi Hrvatskog naroda pada u vodu te da bez jake Ličko-senjske županije nema niti jake Hrvatske.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.