Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović  organizirao je danas radni sastanak sa  predstavnicima lovačkih udruga i koncesionara lovišta  koja se nalaze na području Ličko-senjske županije. Lovce je predvodio tajnik Županijskog lovačkog saveza Mile Ugarković, a na brojne upite lovaca, osim župana i njegovog zamjenika Vice Nekića, odgovarao je mr. Ivica Francetić, pomoćnik ministra poljoprivrede za šumarstvo, lovstvo i drvnu  industriju. O obraćanju novinarima župan Milinović je istaknuo kako je problematika koju su lovci iznijeli široka, ali svako nije nerješiva.

-Problemi lovaca vezani su uz nekoliko situacija na terenu. Nekontrolirano izazivanje požara uzrokuje ogromne štete u smislu migracije divljači i  uništavanju njihovih staništa. Tu valja pridodati i nekontroliranu sječu privatnih šuma, zatim organiziranje sportskih manifestacija unutar nekih lovišta. Nekolicina korisnika poticaja ne koriste površine za ispašu stoke, ne kose ih, već ih zapale kako se ne bi ustanovilo da ih ne koriste. Danas smo dogovorili sastanak na kojemu će biti predstavnici svih strana zainteresiranih za rješavanje ove problematike: Hrvatskih šuma, lovaca, Policijske uprave, predstavnika Ministarstva poljoprivrede i Ličko-senjske županije, istaknuo je župan Milinović koji je napomenuo kako se Županijski lovački savez s povjerenjem obratio Ličko-senjskoj županiji s kojom ga veže dugogodišnja partnerska suradnja. Pomoćnik ministra mr. Ivica Francetić  ustvrdio je kako su lovci i šumari najveći zaštitari prirode te se stoga ovi problemi moraju rješavati.

-Drago mi je što me župan dr. Milinović pozvao na ovaj sastanak. Zajednički možemo i moramo pomoći da bi se ovi problemi rješavali. Područja o kojima govorimo regulirani su sa više Zakona. Narednog tjedna ćemo pokrenuti aktivnosti koji će našom sinergijom učiniti znatni pomak u smislu očuvanja staništa divljači, rekao je mr. Francetić. Tajnik Županijskog lovačkog saveza Ličko-senjske  županije Mile Ugarković uvjeren je kako će se većina ovih problema rješavati dogovorom svih zainteresiranih strana.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.