U dvorani Kulturno-informativnog centra u Lovincu održan je danas sastanak župana dr. Darka Milinovića i njegovih najbližih suradnika  s vlasnicima i predstavnicima 70-ak Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja  općine Lovinac. U uvodnom dijelu skupa govorio je načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić koji je zahvalio županu Milinoviću na dolasku i  ideji da se tijekom ovakvih skupova razmijenu iskustva, doznaju mnogi detalji vezani uz poticajne mjere i sagledaju velike mogućnosti koje OPG-i imaju u smislu razvoja poljoprivrede.

-Odmah nakon završetka zadnjih lokalnih izbora župan dr. Milinović se u Lovincu sastao s brojnim gospodarstvenicima i taj je sastanak svima nama svakako bio vrlo poticajan. Današnji je sastanak na tome tragu i pokazetelj je koliko Ličko-senjska županija želi dati veći značaj radu OPG-a. Kako je već rekao župan Milinović razvoj gospodarstva, otvaranje novih radnim mjesta i investicije temelj su svekolikog napretka i demografske obnove. Općina Lovinac u svakom smislu uvijek vam je otvorena za suradnju, a što ne budemo mogli samo riješiti  potražit ćemo pomoć od Županije i njezinih stručnih službi, istaknuo je načelnik Ivan Miletić koji je također podsjetio na  strašnu cijenu koju je ovaj kraj platio tijekom Domovinskog rata. Zahvaljujući se na prijemu i organizaciji sastanka župan dr. Milinović istaknuo je važnost  kontakata na svim razinama te istaknuo kako je nedavno održao sastanke s dvojicom investitora čiji će kapital u  mnogome pomoći u gospodarskoj revitalizaciji Ličko-senjske županije.

-Narednog tjedna održat ću sastanak i sa ministrom energetike kako bismo vidjeli jeli istina da moderna eko-rafinerija izgrađena u ovoj općini stoji već tri godine zbog samo jednog papira. Stalo mi je, kao i svima vama, da se ova općina i županija gospodarski uzdignu.

Dr. Milinović:“OPG-i su važan segment razvoja gospodarstva!“

U različitim fazama realizacije su mnogu turistički projekti na području Lovinca i to je jedna od strateških smjernica i vaš adut. Na ovom području djeluje oko 130 OPG-a, a juamac budućnosti jest činjenica da 33 OPG-a vode ljudi mlađe životne dobi. Aktualna je kreditna linija za srednje i malo poduzetništvo u iznosu od 10 milijuna kuna, gdje Općina Lovinac i Županija sufinanciraju  kamate. Već sam pokrenuo inicijativu prema Ministarstvu poljoproivrede kako bi se vidjelo može li Županija djelovati kroz europske direktive jer nam je kroz spomenuti kredit ostalo neiskorišteno 5,7 milijuna kuna. Nastojat ćemo da se ta sredstva iskoriste isključivo za razvoj OPG-a. Na području Ličko-senjske županije neprestano raste broj OPG-a i tu dobru praksu vidim kao našu budućnost, kao segment u gospodarstvu koja nas može znatnije pokrenuti, zaključio je župan dr. Darko Milinović koji je u Lovinac došao sa zamjenikom za gospodarstvo Vicom Nekićem, pročelnicom Odjela za gospodarstvo Anom Rukavinom Stilinović i njezinim suradnicima.

Tijekom diskusije Lovinčani su ponovno iskazali zahvalnost županu Milinoviću i njegovim nastojanjima da se pojačanim angažmanom i kreditnim linijama ubrza  dinamika pokretanja gospodarstva u Ličko-senjskoj županiji. Župan je u kraćim crtama elaborirao i brojne aktivnosti vezane uz ukupni život i probleme u općini Lovinac.

M.S./GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.