S ciljem sagledavanja rastuće problematike otkupa mlijeka na području Brinja, župan ličko-senjski Darko Milinović s najbližim suradnicima  bio je danas u radnom posjetu ovoj općini. U Općinskoj vijećnici održan je sastanak, a načelnik Fumić je u  uvodu naglasio mnoge probleme s otkupom mlijeka s područja Brinja.

PIK Rijeka od 1. studenoga prestaje sa otkupom mlijeka pa se u problemima našlo 120 proizvođača s područja naše općine. Iako se ne radi o velikoj litraži u pitanju je veliki broj kooperanata. Samo u mjestu Brinje imamo 20 obitelji kojima je to jedini prihod, dok je dijelu proizvođača to dopunska djelatnost, kazao je načelnik Fumić.

Budući je generalni problem situacije s mljekarstvom u Brinju prikupljanje i odvoz mlijeka sudionici sastanka naglasili su kako se to mora organizirati na tome području. Župan Milinović podržao je sva nastojanja da se na području cijele Županije nađe sustavno rješenje koje će u to uključiti svakog proizvođača mlijeka iz Ličko-senjske županije.

U svakoj opciji traženja rješenja županija će pomoći. Problem je i u tome kada se pri tome dogodi da Ličko-senjska županija izdvaja velika sredstva za poljoprivredu, a država niti kune. Zato se pod hitno moraju znati problemi cijene otkupa, sakupljanja i distribucije mlijeka do velikih mljekara, zaključio je župan Milinović.

Župan Milinović i načelnik Fumić u sljedećih nekoliko dana će pokušati iznaći rješenje na dobrobit proizvođača mlijeka.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.