Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić dodijelila je danas u Zagrebu odluku o financiranju projekta Razvojnog centra Ličko-senjske županije ukupne vrijednosti 18.608.890,41 kn. Odluku o dodjeli primio je župan ličko-senjski dr. Darko Milinović. Među nekoliko govornika, priliku da se obrati nazočnima imao je i župan Milinović.

-Ovaj Razvojni centar za koji smo dobili gotovo 19 milijuna kuna pomoći će nam u LSŽ za gospodarski rast i za poticanje i onih najmanjih poduzetnika koji mogu sudjelovati u razvoju svake općine i svakog grada u županiji. Ovaj projekt riješiti će uočene probleme i tržišne nedostatke na području Županije. Naime na području Županije ne postoje kapaciteti za inkubaciju novoosnovanih poduzeća i poticanje razvoja postojećih poduzeća, potencijalni ulagači nemaju pristup sustavnim informacijama što uzrokuje izostanak ulaganja. Poljoprivredna proizvodnja kao jedna od prioritetnih grana Županije, ne razvija se u dovoljnoj mjeri zbog nedostatnih financijskih sredstava za individualna ulaganja u preradu voća i meda. Nasuprot tomu – u Županiji je evidentiran visok interes za poduzetništvo, kazao je Milinović istaknuvši kako je zahvaljujući projektima kao što je ovaj Ličko-senjska županija u proteklih nekoliko godina smanjila nezaposlenost za 2.000 ljudi, što je u postocima oko 34%.

U mjesec dana župan Milinović u županiju ‘dovukao’ 70 milijuna kuna

Župan Milinović je današnjom dodjelom sredstava započeo realizaciju najave privlačenja 8 milijardi kuna ulaganja u Ličko-senjsku županiju. Brojke govore da je u mandatu novog župana u županiju stiglo oko 70 milijuna kuna, 20 milijuna za financiranju projekta Razvojnog centra Ličko-senjske županije i 50 milijuna kuna ishodovanih sredstava za potrebe projekta aglomeracije Plitvička Jezera.

Gs Press / L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.