Danas je u Kabinetu župana ličko-senjskog Milana Kolića održan sastanak na kojem su uz župana i njegove suradnike iz Odjela za gospodarstvu, sudjelovali i predstavnici lovačkih društava koja imaju lovišta na području Ličko-senjske županije. Tijekom sastanka potpisani su ugovori vezani uz Natječaj za unaprjeđenje lovstva na prostoru Ličko-senjske županije u 2016. U uvodu je župan Milan Kolić istaknuo zadovoljstvo što prema ukupnim saznanjima lovstvo na ovim prostorima bilježi sve bolje rezultate.

-Evidentno je da ste tijekom svih ovih godina u razvoj lovstva, u lovno-gospodarske osnove, u tehničke objekte uložili puno truda, puno sredstava i najviše ljubavi prema lovstvu. Na taj ste način svoja lovišta i lovstvo doveli na jednu vrlo visoku razinu. Poznato mi je da ne biste mogli konkurirati nekim potencijalnim lovo zakupnicima iz susjednih država koji su više nego li zainteresirani za pojedina lovišta i ponudili bi veći cijenu. Moj osobni stav je da vama svima produljimo koncesije na lovišta. Budući vam uvijek stojim na raspolaganju, nadam se da ćemo u prosincu organizirati još jedan sastanak kako bismo raspravljali o lovstvu i eventualnoj problematici, istaknuo je župan Milan Kolić tijekom sastanka s predstavnicima lovačkih udruga s područja Ličko-senjske županije. Stručno povjerenstvo je tijekom godine provelo nadzor nad potrošnjom izdvojenih sredstava i utvrdio kako pri tom nije bilo nepravilnosti. Korisnici sredstava iz Natječaja bila su lovačka društva sa državnim i zajedničkim lovištima.

U ime okupljenih predstavnika lovačkih društava na prijemu i sredstvima zahvalio se Mate Janković, predsjednik LD „Ravna Gora“ iz Sinca. Posebno se zahvalio županu Koliću i županijskim službama na, kako je rekao, vrlo profesionalno i korektno odrađenom poslu vezanom uz provedeni Natječaj kojim su raspoređena sredstva za razvoj unaprjeđenja lovstva u 2016. godini. Janković je također izradio uvjerenje kako će dosadašnja odlična suradnja nastaviti.

GsPress/N.M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.