Na prigodnoj svečanosti župan Milan Kolić predao je na uporabu nove prostorije Zavodu hitne medicine. Potpisao je Ugovor o primopredaji sa ravnateljicom Zavoda Elizabetom Dragičević zahvalila se županu Milanu Koliću na stalnoj potpori dragocjenoj za funkcioniranje ove službe. Pri tome je istaknula je podatak po kojem je samo tijekom ove godine Zavod imao 8905 poziva, od čega je 5240 intervencija bilo izvan prostora ove medicinske službe. Prepuštajući na uporabu šest novih prostorija površine 170 m2 župan Milan Kolić se osvrnuo na značenje dobre organizacije i uspješnog djelovanja hitne medicine.

-Po ocjeni struke ovaj sustav medicinske pomoći i do sada je vrhunski i profesionalno svoje zadaće. Dovoljno je sjetiti se tragedije dvaju autobusa na auto-cesti. Ovo je novi mali korak u još boljem ustrojavanju i funkcioniranju Zavoda za hitnu medicinu. Ovo je i sukus naših dosadašnjih aktivnosti u tom smislu. Moram se zahvaliti ravnateljici, svim liječnicima i medicinskom osoblju, svim vozačima jer su i u neadekvatnim uvjetima rada uspijevali činiti sve kako bi unutar onog „zlatnog sata“ dolazili do pacijenata i spašavali im živote, rekao je župan Milan Kolić koji je obećao nastavak aktivnosti u smislu stvaranja još boljih uvjeta rada i smještaja službi Hitne medicine. Liječnik, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Milinović iznio je ovom prigodom podatke po kojima zaposlenici s područja ove županije godišnje izdvajaju za zdravstvo oko 100 milijuna kuna, dok im se vraća oko 60 milijuna.

-Zato se valja boriti da ova županija opstane, da zadržimo i poboljšamo kvalitetu medicinskih usluga. Centri za hemodijalizu ukinuti su u Sisku i Ogulinu, željelo se to učiniti i u Gospiću. Zahvaljujući Ličko-senjskoj županiji, općinama i gradovima uspjeli smo zadržati ovu medicinsku uslugu i uvelike povećati kvalitetu života dijaliziranih pacijenata. Ovo danas je još jedan pokazatelj kako trebaju funkcionirati državne institucije i koja je uloga jedinica lokalne samouprave. Uvjeren sam da ćemo nastaviti u ovom smislu. Stoga iskreno zahvaljujem svim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu, Općoj bolnici Gospić, svima koji su uključeni u sustav spašavanja ljudskih života, rekao je dr. Darko Milinović. Potom je potpisan Ugovor o preuzimanju novih prostorija u koje je iz decentraliziranih sredstava već uloženo 28 tisuća kuna, pri čemu je potpuno obnovljeno 6 radnih prostorija na Korzu Vile Velebita.

GsPress/N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.