Župan ličko-senjski Milan Kolić danas je u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i u svoje osobno ime u pratnji o. d. pročelnice Odjela za društvene djelatnosti Dubravke Rukavina posjetio obitelj Jelene i Ivana Jurkića iz Poduma kod Otočca. U vrijeme blagdana postala je tradicija Ličko-senjske županije posjećivati i darivati potrebite i obitelj sa više djece.

Jurkići i njihovo petero djece doista potvrđuju staru narodnu poslovicu „gdje čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna“! Leonarda(15), Gabrijel(10), Ana Mariji (6), Josip(5) i Emanuel(3) s radošću su dočekali posjetitelje. Kao i posvuda gdje su brojna djeca i ovdje se osjeća odličan odgoj, a pobožnost obitelji može svima poslužiti kao primjer. Nedugo nakon dolaska gostiju stvorena je prisnost djece s do maloprije nepoznatim ljudima. Župan Kolić svakome je čestitao blagdane, uručio dar, novčani poklon i velike košare slatkiša i voća. Svako je dijete dobilo novu obuću i odjevne predmete. Dobre tete iz Ličko-senjske županije kontaktirale su roditelje uoči ovoga posjeta kako bi odjeća i obuća bili odgovarajuće veličine.

Velika srca malih Jurkića

Dječja radost bila je svakako najveća nagrada čestitarima. Gabrijel je otpjevao Božićne pjesme, a nakon „Radujte se narodi“ požalio nam se kako bi volio naučiti svirati gitaru. Na ovaj je način nesvjesno obvezao goste da tijekom sljedećeg posjeta znaju što im valja kupiti! U razgovoru s roditeljima župan Kolić saslušaoje njihove probleme i potrebe. Jurkići se bave poljoprivredom, ali nemaju kravu. Župan Kolić će se i osobno zauzeti za ovaj problem i pri tome se pobrinuti i za prvu pošljku sijena. Govoreći novinarima o ovom, ali i drugim posjetima župan je istaknuo važnost da se ovaj susret dogodio uoči Božiža.

-Ličko senjska županija već tradicionalno na području cijele županije dolazi uoči naših blagdana kao što su Uskrs i Božić, obilazi obitelji sa petero i više djece tako da smo danas posjetili i obitelj Jurkić koja je doselila iz Rijeke na područje grada Otočca, odnosno u mjesto Podum. To je zaista prekrasna obitelj sa petero djece, mlada obitelj koja je iskazala želju da ovdje puste svoje korijene, a kupili su ovdje i kuću. Ova me obitelj oduševila prije svega sa jednim duhom koji ovdje vlada i koja će uz potporu lokalne samouprave koja će znati prepoznati njihove probleme i pomoći im. Ličko senjska županija pomoći će im u daljem odgoju i odrastanju biti na raspolaganju. Uoči Božića, našeg velikog blagdana rođenja Isusa, došli smo podijeliti radost sa ovom prekrasnom obitelji na jedan simboličan način prije svega, ali i poručiti ljudima dobre volje da prepoznaju, ne samo u ove dane blagdana, nego tijekom cijele godine da su ovakve obitelji budućnost Ličko-senjske županije, obitelji sa mnogo djece i ovo je primjer kako Ličko-senjska županija ima veliko srce, želju i mogućnosti da se zajednički problemi mogu riješiti, rekao je novinarima župan Milan Kolić.

Obitelj Jurkić živi nekoliko kilometara od središta Otočca. Sutrašnji dan svakako će im ostati u posebnom sjećanju jer ih je župan Kolić pozvao da mu se pridruže na Adventu u Gospiću. Kao problem pokazao se prijevoz jer za Jurkiće treba barem kombi. Župan je preko svojih suradnika ubrzo riješio i ovaj problem. Ako ove subote u Parku Kolakovac u Gospiću ugledate roditelje sa petero djece, lako ćete prepoznati Jurkiće. Pri tome se radost očituje iz svakog člana ove obitelji. Radost usađena genima, stovrena katoličkim odgojom i skromnošću malih i velikih Jurkića.

LSŽ/GSPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.