Ličko-senjska županija bila je danas organizator i domaćin prezentacije pod naslovom „Novelacije vodo-opskrbnog plana Ličko-senjske županije. Osim župana ličko-senjskog Milana Kolića i njegovi suradnika, prezentaciju su pratili Ivica Plišić, generalni direktor „Hrvatski voda“, Vanja Rački, direktor VGO za slivove sjevernog Jadrana, tegradonačelnici i načelnici općina s područja Ličko-senjske županije. O ukupnom stanju vodo opskrbnog sustava ovog dijela Hrvatske, kao i o novim detaljima njegovog razvoja, više su rekli članovi stručnog tima tvrtke „Hidro-expert“ iz Rijeke. Nakon prezentacije i diskusije sudionika ovoga skupa, direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić pojasnio je značaj današnje prezentacije za ukupni sustav opskrbe vodom na području Ličko-senjske županije.

-Razgovarali smo o izmjenama i dopunama u svezi ove problematike. Sada imamo nova saznanja, nova izvorišta i nove zahvate na terenu. Te zahvate treba realizirati i sveizgrađeno uključiti u ukupni vodo opskrbni sustav. To je jedan od temeljnih uvjeta razvoja jednoga područja, tako da su sve ove aktivnosti zapravo na tragu intenzivnijeg razvoja Ličko-senjske županije. Stanje u ovoj regiji je, što se tiče vodo opskrbe, relativno dobro i mi radimo na novim izvorištima da bi to stanje bilo još bolje. Količine vode su za sadašnje potrebe dovoljne, a njezina kvaliteta varira, ali je uglavnom vrlo dobra. Naši zahvati na terenu su konstantni pa ovo danas nije niti početak, niti kraj radova, zaključio je direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić koji je ujedno istaknuo visoki stupanj suradnje s meritornim ljudima vodo opskrbe i jedinica lokalne samouprave. Župan Milan Kolić izrazio je zadovoljstvo prezentacijom, kao i nastojanjima Hrvatskih voda da se vodo opskrba Ličko-senjske županije dodatno poboljša.

-Na ovaj smo način učinili korak naprijed u smislu poboljšanja vodo opskrbe građana i poslovnih subjekata u našoj županiji. Vidjeli smo nova tehnička rješenja za područja koja imaju povremenih poteškoća u opskrbi pitkom vodom, kao i za ona naselja koja će uskoro biti uključena u vodovodni sustav. U ove zahvate potrebno je uložiti znatna sredstva koja će uložiti Hrvatske vode i resorna Ministarstva. Ličko-senjskoj županiji ova su pitanja od životne važnosti, posebice stoga što se svake godine bilježe sve bolji turistički rezultati, što je jedan od temelja gospodarskog razvoja ove regije. Čuli smo da je upravo u tom smislu jedan od najvećih problema vodo opskrba NP Plitvička jezera i okolnih mjesta. Novim projektima i zahvatima na terenu ovaj problem će uskoro biti kvalitetno i trajno riješen, pa će gospodarstvenici i građani sa toga područja imati vodo opskrbni sustav koji zadovoljava sve najviše standarde, rekao je župan Milan Kolić.

Gspress/N.M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.