Župan dr. Darko Milinović sa suradnicima posjetio je danas Općinu Udbina gdje je sa načelnikom Općine g. Josipom Seučekom  i suradnicima održao radni sastanak.

Na sastanku je bila riječ o  razvojnim projektima kojima je cilj gospodarski i društveni razvoj Općine Udbina  te o investicijama Ličko-senjske županije  i njenih ustanova u protekloj i tekućoj godini.

Župan je istaknuo kako je  u suradnji sa Razvojnom  agencijom  Ličko-senjske županije ( LIRA )  za područje Općine Udbina prijavljeno projekata  u vrijednosti od cca 30 milijuna kuna.  Također, prezentirao je  mjere poticanja ruralnog razvoja  kroz koje se ostvaruje potpora razvoju prepoznatljivih lokalnih proizvoda, edukacije i stručno osposobljavanje, potpore osnaživanju malih poljoprivrednih gospodarstava, kreditne linije za kreditiranje razvoja ruralnog turizma te subvencioniranje kamatnih stopa na kredite.

Ovom prilikom župan Milinović i načelnik Seuček potpisali su Ugovor o zajedničkom financiranju projekta „Izgradnja vodovodnih priključaka u naselju Podlapača „ u vrijednosti od cca 290.000,00 kn kroz koji Ličko-senjska županija ima obvezu sufinanciranja od 70% te uplata prvog dijela slijedi već ove godine.

Načelnik Seuček izrazio je zadovoljstvo zbog izvrsne suradnje sa Županom i Ličko-senjskom županijom što potvrđuje i današnje potpisivanje Ugovora te istaknuo kako Župan ima punu podršku u svim daljnim aktivnostima za dobrobit Općine Udbina i cijele županije.

Na radnom sastanku nazočio je i g.Ivan Pešut, bivši načelnik Općine koji je također istaknuo  izvanrednu  suradnje između Općine Udbina i Ličko-senjske županije u proteklom razdoblju.

Gs Press / KABINET ŽUPANA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.