U sklopu smotre Hrvatskog Crvenog križa održane nedavno u Zagrebu Interventni tim za djelovanje u katastrofama Gradskog društva Crvenog križa Gospić dobio je godišnje volontersko priznanje u kategoriji „Volonterski tim godine”. Ovim povodom je nagrađenu ekipu danas primio župan dr. Darko Milinović. Čestitao im je na uspjehu te naglasio sjajna postignuća GD Crvenog križa.

-Ponosan sam što sam danas s vama jer vi uistinu dajete svoja srca ljudima u nevolji. Bez obzira je su li u pitanju poplave, požari, studeni ili nekakve druge nedaće. Vaš volonterizam je pokazatelj koliko vaš altruizam i vaše znanje pomažu ljudima. Lani ste kao tim ostvarili 1.992 sata rada. Mi smo relativno mala sredina, ali vi najbolje promovirate naš grad i županiju. Uvjeren sam da ćete i dalje okupljati mnoge ljude koji su spremni priskočiti svakome kome je pomoć neophodna. Nagrada koju ste dobili pokazuje da ste veliki, baš kao i Gospić i Ličko-senjska županija, ustvrdio je župan Milinović i obećao kako će Ličko-senjska županija financijski pratiti rad GD Crvenog križa Gospić. Ravnatelj društva Vlado Brkljačić napomenuo je kako su svi članovi volonterskog tima educirani i voljni pomagati gdje god je potrebno.

-Možda zvuči neskromno, ali ovo je doista najbolji hrvatski interventni tim volontera. Pokazalo se to i tijekom poplava u Slavoniji, zatim tijekom migracijske krize, zastoja na auto-putu, zatim kod nedavnih poplava u Kosinju. Naš tim je sve te situacije odradio bez zastoja i grešaka. Nakon poplava u Kosinju mi smo ostajali poslije svih ekipa. Dopremali smo dijelove namještaja, kućanske aparate, pomagali u krečenju… Za sve te akcije mnogi volonteri koriste svoje godišnje odmore. Rezultati naših volontera zapaženi su i daleko izvan ove županije, rekao je Vlado Brkljačić. Župan Milinović istaknuo je humanitarnu crtu rada volontera koji se nikada nije mogao mjeriti novcem.

Gs Press / M. S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.