Unatrag nekoliko godina u kvalitetnije sadržaje, infrastrukturu i općenito bolje uvjete boravka turista na području Karlobaga  izvršena su znatna ulaganja. Općina Karlobag, Turistička zajednica općine Karlobag i privatni sektor načinili su na ovaj način znatan iskorak u ukupnoj kvaliteti i nastojanjima da ova turistička destinacija postane sve omiljenija gostima. Puno uloženog truda, novca i  dobrih ideja ipak nisu urodili željenim brojčanim efektom. Prema informacijama direktorice Turističke zajednice Karlobag Ivanke Šegote ovu sve atraktivniju turističku destinaciju posjetilo je nešto manje gostiju nego lani.

-U razdoblju od početka ove godine do 31. kolovoza imali smo 172 821 noćenje na našem području, odnosno 1,3 posto ili 2 200 manje noćenja nego li prošle godine. Istodobno je za oko jedan posto porastao broj dolazaka turista i iznosio je 31 311. Ovo je samo odraz ukupne situacije i turističkih kretanja u Hrvatskoj. Na ovom području sagrađeni su i realizirani brojni sadržaji koji uz čisto more i okoliš za cilj imaju gostu pružiti što bolje uvjete za odmor. Unatoč svemu mi smo i dalje ponešto manje atraktivno tržište, ali sa izraženom tendencijom stvaranja što boljih resursa, turističkih kapaciteta i  infrastrukture, naglašava Ivanka Šegota.

Općina Karlobag je unatrag nekoliko godina učinila snažan iskorak u smislu izgradnje šetnica u okolici mjesta, preuređen je i opremljen centar Karlobaga, poboljšani su i ugostiteljski kapaciteti. Atraktivna plaža Tatinja  sa svojim beach barom, novim parkiralištima i ostalim sadržajima postala je poznata i izvan naših granica. Ovome valja dodati i planinski hostel na Baškim Oštarijama, destinaciju koju posjećuje sve veći broj gostiju koji preferiraju planinski turizam, na korak od morske obale.

Gs Press / c.p. M.S./L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.