Sirana iz Baških Oštarija opet se ovjenčala zlatom! S obzirom na dosadašnji tijek rada i stalnog podizanja kvalitete, ovo i nije nekakva epohalna novost. Svi proizvodi ove sirane stalno su traženi i uvijek lako pronalaze kupce. Potvrdilo se to ove godine na  regionalnom natjecanju sireva u Ogulinu gdje zlato osvojio lički škripavac. U Zagrebu je u tijeku nacionalni „Cro agro sajam“ gdje su proivodi baške sirane polučili još veći uspjeh. Rekla nam je to Lucija Tomljenović, voditeljica turističko-ugostiteljskih poslova poduzeća „Vegium“ iz Karlobaga.

-Nakon regionalnog natjecanja gdje smo osvojili zlatnu medalju za tradicijski sir škripavac, u Zagrebu je održano nacionalno ocjenjivanje sireva. Osvojili smo zlatnu diplomu kao šampioni kvalitete za naše proizvode: lički škripavac, basa i za vrhnje. Konkurencija je bila vrlo velika, ali je stručni ocjenjivački sud naše tradicijske proizvode proglasio najboljima, rekla nam je Lucija Tomljenović.

Na ovaj način se potvrdilo kako ispaša na gotovo tisuću metara nad morem, čista voda i zrak, uz vrhunsku tehnologiju, daju i vrhunske rezultate. Proizvodi sirane s Baških Oštarija ušle su u sustav vrhunske kvalitete Lika Quality.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.