Udruga „Pčelice“ prijavila je na natječaj „Naš doprinos zajednici“ Zaklade Kajo Dadić raspisan 15. rujna 2016. građansku akciju „Zeleni park Gradina“.

„Zeleni park Gradina“ prošao je na natječaju te su nam odobrena sredstva u visini od 13.000,00 kn za provedbu akcije.

U akciji planiramo urediti okoliš PŠ Lički Novi za provođenje školskih aktivnosti vani te mjesto gdje djeca i posjetitelji mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme. Na ovaj bismo se način zahvalili učiteljici i učenicima PŠ Lički Novi koji uključuju naše korisnike (djecu s poteškoćama u razvoju) u projektne aktivnosti koje provode u školi te često sudjeluju na različite načine u humanitarnim aktivnostima za Udrugu „Pčelice“. Provođenjem građanskih akcija želimo dati  svoj doprinos lokalnoj zajednici kao zahvalu za pomoć i podršku radu  „Pčelica“.

Cilj akcije „Zeleni park Gradina“ jest urediti sportski teren (rukometni golovi), mjesta za sjedenje i rad (stolovi i klupe), napraviti ogradu oko škole, izraditi mjesto za provođenje nastave vani i urediti okoliš škole. Osim ovih konkretnih aktivnosti, cilj ovakvih akcija je uključivanje što više sugrađana u provedbu samih aktivnosti na volonterskoj bazi. Navedeni iznos od 13.000,00 kn dopušteno je potrošiti namjenski samo na materijal dok je sav rad volonterski.

Rok za provedbu akcije je 30. lipanj 2017. Pripremni su radovi već počeli. Djelatnici N.S.B d.o.o. postavljaju metalnu konstrukciju ograde na koju će naši vrijedni volonteri akcije postaviti drvene letvice koje će urediti. Također, djelatnici N.S.B d.o.o. (gdin. Jakov) izraditi će dva gola za mini rukomet, a mreže za njih pripremio nam je gdin. Radošević iz Zajednice sportova Ličko-senjske Županije.

Djelatnici Lika ceste d.o.o. uklonili su veliki stari panj ispred škole jer je skroz strulio te se nije mogao iskoristiti za planiranu sadnju cvijeća. Djelatnici Elektrolika Gospić dovezli su za sada dva bubnja za kolutove koje ćemo obraditi i urediti kao stolove.

Iskreno se radujemo provedbi ove akcije jer imamo odličnu suradnju s gradskim ustanovama, Gradom Gospićem, matičnom školom u Gospiću i Mjesnim odborom te su mještani Ličkog Novog spremni odvojiti svoje vrijeme i znanje kako bi konačni cilj ove akcije bio u potpunosti ostvaren. Radujemo se druženju, radujemo se radu i uređenju te konačnim rezultatima. O provedbi akcije i detaljima akcije javnost ćemo obavještavati putem lokalnih medija i na facebook i web stranici Udruge „Pčelice“. Zahvaljujemo se učiteljici Ani na slikama.

Gs Press / Udruga Pčelice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.