Udruga „Pčelice“ prijavila je na natječaj „Naš doprinos zajednici“ Zaklade Kajo Dadić građansku akciju „Zeleni park Gradina“. Prijavi akcije prethodio je dogovor predstavnika „Pčelica“ (Željka i Ana), učiteljice Ane Ivanetić, domara Paje, učiteljica Vlatke, Lidije i Ane te pedagogice Anke što bi bilo potrebno napraviti u okolišu područne škole Lički Novi kako bi prostor prilagodili nastavnim aktivnostima vani te kvalitetnom provođenju slobodnog vremena djece i mještana Ličkog Novog.

Prijavljena akcija „Zeleni park Gradina“ (naziv je smislila učiteljica Ana Ivanetić, a ime Gradina nosi brdo iznad PŠ Lički Novi) prošla je na natječaju te su nam odobrena sredstva u visini od 13.000,00 kn za provedbu akcije. Na ovaj bi se način članovi „Pčelica“ zahvalili učiteljici i učenicima PŠ Lički Novi koji uključuju naše korisnike (djecu s poteškoćama u razvoju) u svoje projektne aktivnosti i često sudjeluju na različite načine u humanitarnim aktivnostima za Udrugu „Pčelice“. Provođenjem građanskih akcija želimo dati  svoj doprinos lokalnoj zajednici kao zahvalu za pomoć i podršku radu  „Pčelica“.

Cilj akcije „Zeleni park Gradina“ je urediti sportski teren (rukometni golovi), mjesta za sjedenje i rad (stolovi i klupe), napraviti ogradu oko škole, izraditi mjesto za provođenje nastave vani i urediti okoliš. Osim ovih konkretnih aktivnosti, cilj ovakvih akcija je uključivanje što više ljudi u provedbu samih aktivnosti na volonterskoj bazi. Navedeni iznos dopušteno je potrošiti samo na materijal dok je sav rad volonterski.

Nakon pripremnih radnji počelo je izvođenje aktivnosti. Tvrtka N.S.B. d.o.o. izvela je radove promijene oluka na PŠ Lički Novi te postavila željeznu konstrukciju ograde. Financijska sredstva za navedene radove osigurala je OŠ dr. Jure Turića kroz decentralizirana sredstva. Djelatnici N.S.B. d.o.o. volonterski su izradili dva gola za mini rukomet te su donirali i materijal za iste. Kao i u prošloj akciji gospodin Jakov je to savršeno odradio tako da jedva čekamo pripremu terena i postavljanje golova u okolišu škole. Uz postavljanje željezne konstrukcije za ogradu trebalo je pripremiti teren za ogradu. Nesebičnu pomoć u rušenju staroga panja i poravnavanja kamenja dali su djelatnici Lika cesta d.o.o. Mještani Ličkog Novog, tj. članovi Mjesnog odbora Lički Novi u dogovoru s učiteljicom i domarom škole nanovo su zazidali i uredili kameni dio terena za ogradu te cjelokupan dojam konstrukcije ograde izgleda savršeno. Drvene letve od ograde za bojenje je pripremio gospodin Mile. Unatrag mjesec dana traju pripremni radovi te veliki dio posla obavljaju mještani u suradnji s učiteljicom, domarom, Mjesnim odborom i Gradom Gospićem te im se ovom prilikom iskreno i od srca zahvaljujemo. HEP d.o.o. donirao je bubnjeve za kablove koje će naši vrijedni volonteri i mještani urediti i prilagoditi za ulogu stolova. Za osvježenje i zakusku tijekom dosadašnjih radova pobrinuli su se Grad Gospić i Mjesni odbor Lički Novi.

Iskreno se radujemo konačnom rezultatu građanske akcije Zeleni park Gradina jer u izvođenju radova ono najvrjednije (vrijeme, znanje i trud) daju mještani Ličkog Novog te u organizacijskom smislu veliku podršku daje matična škola OŠ dr. Jure Turića, Grad Gospić te ustanove i njihovi djelatnici grada Gospića. Zahvaljujući ovom zajedničkom radu djeca područne škole i matične škole te svi mještani i posjetitelji Ličkog Novog imat će uređeno i prilagođeno mjesto za različite aktivnosti. U subotu, 27. svibnja 2017. provest će se prva veća akcija priprema za završnu akciju 10. lipnja 2017. Taj dan, 27. svibnja 2017. se u gradu događa više aktivnosti (Kros Jasikovac, Hodanjem do zdravlja) što nas iskreno raduje. Svatko prema svojim željama i mogućnostima uključit će se u aktivnost koju želi, a svi skupa šaljemo sliku grada Gospića kao urbanog i aktivnog grada.

Gs Press / Željka Šikić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.