U Osnovnoj školi dr.Ante Starčević  Pazarište Klanac jučer je  bilo posebno svečano i veselo.  Povodom Dana škole podignuta je i Zelena zastava kao simbol pripadnosti Međunarodnoj zajednici Eko – škola.

U pozdravnom  govoru, ravnateljica Marija Čović, srdačno je pozdravila  sve prisutne te se osvrnula na postignute uspjehe tijekom ove školske godine. Također je uručila i zahvalnice kumovima Eko – odbora : Liming d.o.o. i N.S.B.d.o.o. te zaslužnim učenicima na predstavljanju škole na državnom natjecanju.

Na spomen, velikanu naše povijesti, Ocu Domovine, repliku rodne kuće dr. Ante Starčevića koju su izradili učenici, primili su izaslanici Grada Gospića.

Osim učenika, djelatnika, roditelja, među ostalim uzvanicima, nazočili su i predstavnici Grad Gospića, Ličko – senjske županije, mjesnih odbora, Opće bolnice Gospić, Udruga LEA, Pčelice i Društva Naša djeca.

Svečanost je bila prožeta nastupom folklora, ritmike, recitacija i igrokaza. Naravno, odaslane su i važne dječje eko – poruke jer ipak,  na njima budućnost svijeta ostaje.

Gs Press / Lidija Jelić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.