U Gospiću je danas provedena još jedna uspješna ekološka akcija pod nazivom „Zelena čistka“. Na ovaj se način grad Gospić ponovno uključio u planetarno popularnu kampanju čiji je cilj očuvanje okoliša.

Na zbornom mjestu okupilo se stotinjak sudionika akcije. Osim djelatnika Gradske uprave, bili su tu zaposlenici svih  gradskih ustanova i poduzeća, lovci, ribolovci, članovi Ličke ekološke akcije (LEA), članovi GSS-a stanice Gospić… Podijeljeni u  tri grupe sudionici ovogodišnje „čistke“ uređivali  su šetnicu uz rijeku Novčicu. Jedna grupa radila je nizvodno od starog mosta, druga grupa na potezu od starog do novog mosta, dok je treća grupe okupljena oko udruge LEA uređivala područje iznad novog mosta do nekada popularnog kupališta (i ne samo kupališa) zvanog Venecija.

Topao i sunčan dan bio je idealan za provođenje ove akcije. Sudionici „čistke“ uklonili su sa šetnica mnoštvo otpadaka, podrezali i uklonili suhe grane i ostalu vegetaciju. Djelatnici i strojevi poduzeća „Usluga“ i „Komunalac“ pomogli su u odvozu pokupljenog smeća i granja. Jedini nedostatak osjetio se u broju novinarskih ekipa. Iako su svi znali za ovu tradicionalnu ekološku akciju, na terenu su se pojavil predstavnici svega dvaju portala. Ostali vjerojatno „nisu znali“ da se danas u gradu održava „Zelena čistka“.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.