Grad Gospić, djelatnici gradskih ustanova i ekološka udruga „LEA“ organizirali su danas čišćenje okolice groblja na Starom Ličkom Osiku i nekadašnju autobusnu postaju u Ličkom Osiku. Dio je to nacionalne kampanje „Zelena čistka“ koja, osim čišćeg okoliša, ima za cilj i podizanje svijesti građana o potrebi brižnijeg odnosa prema prirodi.

Podijeljeni u dvije skupine sudionici akcije su uz pomoć djelatnika i strojeva gospićkog Komunalca napunili odbačenim smećem više kontejnera. U Ličkom Osiku uklonjena je ruševna pekara, objekt koji je teško oštećen u Domovinskom ratu, a čija izgradnja datira s konca 50-ih godina prošlog stoljeća. U mnoštvu volontera, ovoj su se akciji pridružili zamjenici gradonačelnika Grada Gospića Marta Grgurić i Ivan Biljan, kao i predsjednikGradskog vijeća Petar Radošević, ravnateljigradskih ustanova i udruga, ekipa GD Crvenog križa Gospić i drugi.

Važno je napomenuti da je „Zelena čistka“ dio je globalnog pokreta „Let’s do it“! (Učinimo to!),koji ima za cilj potaknuti svijest o potrebi zbrinjavanja odlaganje otpada na lokalnoj i globalnoj razini. Globalnu mrežu čini 112 zemalja, gdje je angažiralo oko 14,5 milijuna sudionika najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.