Pronalaskom tijela HGSS je okončala potragu za domarom Vladimirom Prpićem Prpom sa Baških Oštarija, te su se kratkim priopćenjem obratili i izrazili sućut: Pronalaskom tijela okončana je potraga za domarom sa Baških Oštarija. Članovima obitelji izražavamo sućut.

Nakon što mu je dijagnosticiran maligni tumor, pobjegao je od civilizacije i godinama živio na više od 1100 metara nadmorske visine.

Napisao je i knjigu o poskocima. Oni su za njega domaće životinje. Ugrizli su ga nebrojeno puta. No čini se, poskoci Prpi nisu mogli ništa.

Nekad dečko sa zagrebačkog asfalta, Vladimir Prpić Prpa, automehaničar, najsretniji je bio kada “lunja” po šumi. Nije želio, kaže – “umrijeti u bolnici, s onim sokom od jabuke na ormariću”, pa je otišao “bjesomučno hodati”.

Održao sam puno predavanja o koječemu, planinarenju, govorio sam pred stotinama ljudi i organizirao puno toga. Radio sam svašta u životu, ali mogu biti sam sto dana – bez imalo problema. Nevjerojatno se dobro osjećam tu“, rekao je Prpa.  Velebit je bio njegova najveća ljubav.

Gs Press / HRT

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.