Nedavno smo objavili tekst po kojemu je ugledni gospićiki sportaš Marijo Rukavina Rux obznanio kako se u Savezu sportova grada Gospića događaju čudne stvari. Rux je neke nezakontosti tada prijavio policiji i DORH-u. Za sve je nepravilonosti osumnjičio predsjednika Skupštine Nikolu Starčevića. Nismo niti sumnjali u ispravnost Ruxovih riječi, a danas je stigla još jedna potvrda ispravnosti njegovog postupka: iz Saveza sportova grada Gospića stiglo je priopćenje i isprika svim gospićkim sportašima:

-Ovom prilikom Vam se javno ispričavam jer nam je omaškom promaknuo članak u aktualnom Statutu koji jasno definira da se izmjene Statuta donose natpolovičnom većinom svih članica Zajednice sportova Grada Gospića. Naime na posljednjoj Skupštini od  24 članice bilo je prisutno 18 članica i za usvajanje Statuta se glasalo u omjeru

10 za

  • 4 suzdržan i
  • 4 protiv

Za izmjenu je potrebna bila natpolovična većina, dakle 13 glasova ZA pa iz istog razloga moramo ponoviti Skupštinu a ujedno ćemo napraviti plan javnih potreba u sportu koji imamo i zakonsku obavezu poslati najkasnije do 12. listopada 2020. Zamjenici Gradonačelnika Grada Gospića Kristini Prši.

Molimo sve članove ZSGG da se odazovu pozivu a u slučaju spriječenosti da osiguraju zamjenika. Molim da se sve članice telefonski izjasne administrativnom tajniku Martini Došen 099 407 9795 najkasnije do utorka 29. rujna 2020. tko će predstavljati udrugu na Skupštini, stoji u zadnjem priopćenju Zajednice sportova grada Gospića.

Također podsjećamo kako su tada mnogi predstavnici gospićkih sportskih klubova javno tražili ostavku Nikole Starčevića, o čemu je on nije očitovao.

Gs Press / c.p.L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.