Završena energetska obnova OŠ dr. Franjo Tuđman vrijedna 3,8 milijuna kuna

0

Prigodnom svečanošću danas je u Korenici završen EU projekt energetske obnove OŠ dr. Franjo Tuđman Korenica. Predstavljanju ostvarenih rezultata u koreničkoj školi nazočili su župan ličko-senjski dr. Darko Milinović, načelnik Općine Plitvička jezera Ante Kovač, ravnateljica OŠ dr. Franjo Tuđman Dražena Aračić i brojni drugi uzvanici.

Ravnateljica škole, Dražena Aračić nije krila zadovoljstvo završetkom ovog projekta, a posebnu zahvalu za realizaciju ovog projekta je uputila županu Darku Milinoviću.

“Vrijednost projekta je preko 3,8 milijuna kuna. Da bi mogli sudjelovati u projektu, morali smo dobiti jamstvo županije da će financirati sve prihvatljive i neprihvatljive troškove u iznosu od skoro milijun kuna. Tu smo imali veliku podršku župana Darka Milinovića, pa i onda kada je rušenjem Proračuna Ličko-senjske županije ovaj projekt došao u opasnost da propadne, što je za Županiju imalo veliku opasnost kao potpisnika bjanko zadužnice.” kazala je ravnateljica Aračić istaknuvši kako će energetskom obnovom doći do uštede energije od 60 posto.

U prigodnom govoru župan ličko-senjski Darko Milinović kazao je da je ovaj projekt vrijedan gotovo 4 milijuna kuna Županija sufinancirala sa milijun.

“Zvao me prije desetak dana načelnik za opremanje nove športske dvorane u školi. Županija zbog nedonošenja Proračuna to ne može sufinancirati. Načelnik Kovač je obećao da će Općina sufinancirati tih 200 tisuća kuna, a ja sad obećajem, da ukoliko proračun županije bude donesen mi ćemo preuzeti taj dio” kazao je župan. Milinoviće je rekao da u prijedlogu proračuna za iduću godinu županija u planu ima uređenje područne škole u Smoljancu i novo sanitetsko vozilo te da vrijednost tih projekta prelaze 1,5 milijuna kuna.

Načelnik Općine Plitvička jezera Ante Kovač kazao je da će Općina Plitvička jezera u svom proračunu osigurati sredstva za projekt obnove školske sportske dvorane ove škole.

Prigodni program svojim nastupom su uveličali učenici škole i članovi HKUD-a Korenica.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.