Na velebitskom platou održana su danas završna sportska događanja vezana uz četverodnevni „Tesla in Lika festival“. Brdske utrke pod nazivom „Tesla trail“ odvijale su se na dvjema staza. Staza „Božur“ bila je duljine 17 km, a „Merala“ 9 km.

Start i cilj utrke bili su kod hostela Baške Oštarije, uvjeti natjecanja  doista odlični, uz dovoljno sunca i povjetarca, a staze su vodile kroz predivne krajobraze  srednjeg Velebita.

Na kraćoj stazi je pobijedio Elvis Kalčić s vremenom  1:04:48, srebro je osvojio Tomislav Majerović s vremenom 1:05:29, dok je  Valentino Dodik priskrbio brončanu kolajnu s vremenom 1:06:39. Među natjecateljicama slavila je Ivona Zemunik koja je 9 km pretrčala za 1:08:09. Tek malo sporija bila je drugoplasirana Klara Prpić s vremenom 1:12:52, a bronca je pripala Dariji Došen, uz vrijeme 1:19:23.

Dulju i konfiguracijski težu stazu prvi je pretrčao  Lovelos Slovinc iz AK „Forca“ s vremenom 2:14:02. Drugi je kroz cilj prošao Danijel Peček iz AK „Dubrava“ sa 2:22:05, a vijeme od 2:23:46 bilo je dovoljno za treće mjesto Domagoju Kreberu iz KCIPT Samobor. U ženskoj kategoriji slavila je  Helena Gleđa iz AK Dubrovnik s vremenom 2:50:59. Srebro je pripalo Ani Kriste iz Žmoka koja je trčala 3:07:55, broncom se morala zadovoljiti Sanja Imamagic članica TK Swibir s vremenom 3:14:29.

Ovu sjajnu i atraktivnu sportsku priredbu organizirali su Rekreativni centar Baške Oštarije i SAK „FIT Zaprešić, uz Općinu Karlobag i Turističku zajednicu općine Karlobag.

M.S./H.J.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.