Svake godine Zajednica sportova grada Gospića organizira u Velikoj vijećnici grada Gospića tradicionalnu dodjelu priznanja najuspješnijim sportašima i sportašicama, sportskim klubovima i sportskim djelatnicima koji su u prošloj godini postigli najbolje rezultate. Priznanja su danas dodijelili predsjednik Zajednice sportova Anton Buneta i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Gospića Josip Kovačević.

Najveća nada u ženskoj konkurenciji je Lina Strilić iz ŽKK „Gospić“, dok su priznanja u muškoj konkurenciji pripala Mateju Suknaiću, članu RK „Gospić“ i Adrianu Aliću iz Powerlifting kluba „Rux“. Najbolji sportaš do 18 godina u muškoj konkurenciji je Goran Petranović, član HK „Gospić“. U ženskoj konkurenciji sportašica ovoga uzrasta priznanje je dobila Naomy Ojurović Čačić iz ŽKK „Gospić“. Iz istoga kluba priznanje je dobila i Martina Romac u kategoriji najbolje sportašice 2016.

Marijo Rukavina Rux proslavljeni je natjecatelj u powerliftingu, ujedno i predsjednik kluba „Rux“ Osim po snazi, Rux se sa svojim prijateljima iz kluba iskazao i kao vrstan organizator natjecanja i  nacionalnoj razini. Za trenera godine proglašen je Vanja Antić iz RK „Gospić“. Najbolji sportski klub u ženskoj konkurenciji je ŽKK „Gospić“, dok su rukometaši RK „Gospić“ slavili u muškoj konkurenciji.

Mnogi se sportski djelatnici ne ističu tijekom sportskih događaja, ali je njihov rad nemjerljiv u smislu razvoja i promicanja sporta. Priznanja u ovoj konkurenciji dobili su Dubravka Jakšetić za rad u ŽKK „Gospić“, Josip Štampar iz RK „Gospić“, Elvis Asić kao dugogodišnji sportski djelatnik i nogometni trener, Ivan Jelić iz seniorske ekipe RK „Gospić“, Dane Kruljac, pasionirani ribolovac i član SRU „Gospić“ i Tomislav Čanić, dugogodišnji planinar i revni promicatelj šaha.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Josipu Brkljačiću, čovjeku koji se sportom aktivno bavio 47 godina. Bio je istaknuti kuglaš i nogometaš, savezni nogometni sudac  i delegat. Svojim radom Brkljačić je uvelike  dao doprinos ukupnom razvoju sporta u Gospiću i po mnogo čemu je uzor mlađim generacijama svih uzrasta.

GS Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.