Grupa humanitaraca iz Otočca ovih su „korona dana“ bili angažirani na pomoći dijelu starijih i bolesnih sugrađana. Zaštitnih maski nema na tržištu već danima, pri čemu su mnogi trgovci pokušavali višestruko zaraditi na najbrutalniji mogući način, prodajući zaštitne maske po 7-10 puta skuplje.

Okupljeni oko svoje sugrađanke Karoline Kostelac nekolicina humanitaraca objavili su na društvenim mrežama ovaj problem. O svemu nam je više rekao vjeroučitelj Berislav Kostelac.

-Na našu zamolbu odmah je reagirala gospićka poduzetnica Blaženka Jurčić iz tvrtke „Lika-svjetlo“. Izradila nam je i donirala prvih 100 maski da ih podjelimo najugroženijim sugrađanima. Maske smo podijelili starijim osoba sa izraženijim zdravstvenim problemima: dijaliziranim i onkološkim bolesnicima, kao i ljudima koji su teže bolesni. Nešto maski donirali smo i vozačima saniteta. Hvala svima koji su nam pomogli i na bilo koji način se uključili u ovu humanitarnu akciju, ističe vjeroučitelj Berislav Kostelac.

U vrijeme korona-pandemije iz mnogih država svijeta stižu doista apsurdne vijesti po kojima pohlepni trgovci zgrću velik novac pljačkajući sirotinju s prodajom zaštitnih maski čije su cijene otišle „u nebo“. U Hrvatskoj je do sada bilo zabilježeno nekoliko sličnih slučajeva, ali na svu sreću ne i u Lici.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.