Dom za starije i nemoćne u Gospiću postaje od danas veliko gradilište. Istaknuo je to župan ličko-senjski Darko Milinović na svečanosti uoči početka izvođenja radova na projektu „Energetska obnova zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije“. Ukupna vrijednost radova iznosit će 3.377.337,50 kuna, a financirat će se sredstvima EU sa 1.995 702,50 kuna i proračunskim sredstvima Ličko-senjske županija u iznosu 1.381 635 kuna. Ugovor su potpisali ravnatelj Doma za starije i nemoćne u Gospiću Ivan Bronzović i predstavnik tvrtke „Funda“ d.o.o. iz Zaprešića Danijel Funda. Ravnatelj Bronzović naglasio je dvoumljenje na koji način predstaviti župana Darka Milinovića.

-Župan je s nama u svakodnevnim kontaktima i vrlo često boravi kod nas. Bez njega i njegovog tima mi danas ne bismo potpisivali ovaj Ugovor niti se radovali početku radova na energetskoj obnovi starog dijela Doma u Gospiću. Ovaj će zahvat puno značiti za stari dio doma, iako i novi dio „vapi“ za obnovom. Moram naglasiti da se zahvaljujem županu na investiciji i svekolikoj pomoći. Zato pozivam sve one koji na bilo koji način mogu pomoći ukupnom razvoju i boljitku u našoj županiju da se založe i dadu si truda da bi nam svima bilo bolje, rekao je ravnatelj Bronzović i definirao probleme na koje sve ustanove i Županija nailazi prilikom apliciranja mnogih projekata, pri čemu je najbolji dokaz činjenica kako Ministarstvo regionalnog razvoja nije prihvatilo niti jedan projekt s područja Ličko-senjske županije. Na ovo se nadovezao župan Darko Milinović i pozdravio predstavnike i djelatnike ustanova u Gospiću, Otočcu i Udbini koje skrbe o starijim i nemoćnim osobama.

-Već sam govorio o Natječaju na koji smo aplicirali projekte veće od 30 milijuna kuna. Dobili smo „nula“ kuna za šest projekata! Zatražio sam sljedećih dana hitan sastanak s premijerom Plenkovićem vezano uz projekt Ličko-senjske županije i Grada Gospića „Razvojni centar Ličko-senjske županije“. Ne mogu se pomiriti s činjenicom da s prostora naše županije niti jedan projekt nije prošao Natječaj po principu „najbrži prst“, a svi su projekti bili prijavljeni u roku od pet minuta od kada je Natječaj bio otvoren. Zbog kašnjenja donošenja lanjskog proračuna tek u srpnju, izgubili smo puno vremena i sredstava, ali smo ustrajali i uspjeli. Ovaj projekt obnove Doma ne bismo realizirali da se nije stabilizirala financijska slika Županije. Uskoro moramo naći modus kako ćemo energetski obnoviti još četiri ustanove u županiji. Tu padaju sve političke razlike jer je tada najmanje važno ‘ko je koja politička opcija. Još jednom zahvaljujem svima koji su pomogli, posebno ravnatelju Bronzoviću koji je tijekom svog mandata povećao prihode ove ustanove za više od 2 milijuna kuna. To treba znati i cijeniti, ustvrdio je župan Milinović.

Potpisivanju Ugovora nazočili su predstavnici Grada Gospića, zdravstvenih ustanova, Ličke razvojne agencije i LAG-a Lika. Rok za okončanje radova na energetskoj obnovi starog dijela Doma za stare i nemoćne u Gospiću je 10. rujna ove godine.

M.S./Gs

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.