U košarkaškoj regiji Zapad počela je liga U-13 za djevojčice 2007. godišta i mlađe. S obzirom na mali broj klubova koji su prijavili u navedenu kategoriju održan je turnir između tri ekipe u Rijeci: ŽKK FSV Rijeka, ŽKK Pula i ekipe ŽKK Gospić. Naše djevojčice ostvarile su obje pobjede te se plasirale na poluzavršnicu Državnog prvenstva među osam najboljih ekipa!

Poluzavršnica će se održati za mjesec dana na lokaciji koja će naknadno biti objavljena. Igrat će se u dvije skupine, a četiri najbolje plasirane ekipe idu u finale Državnog prvenstva.

Rezultati odigranog turnira:
1.ŽKK FSV : ŽKK Gospić = 16:43
2.ŽKK Gospić : ŽKK Pula= 48:13
3.ŽKK FSV : ŽKK Pula = 50:23

Treba naglasiti da je prva utakmica između ekipe ŽKK Gospić i ekipe ŽKK FSV-a bila izjednačena do prvog poluvremena ( 20 : 9), nakon čega su gospićke djevojčice odlično otvorile drugo poluvrijeme i ostvarile osjetnu razliku do kraja utakmice!

U drugoj utakmici vidjela se osjetna razlika u kvaliteti u odnosu na djevojčice iz Pule tako da su sve djevojčice našeg kluba dobile priliku igrati, te ju je svaka na svoj način iskoristila. Djevojčice s najvećim brojem koševa u obje utakmice:
Nika Maras 22, Marija Kolačević 15, Josipa Marinac 14, Lara Umljenović 12, te Tea Jerković i Mia Bubaš po 6 koševa.
Treba naglasiti timski duh i motiviranost cijele ekipe, što je zalog za uspješnu sportsku budućnost ovih djevojčica i kluba.

Gs Press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.