Ako je suditi po zadnjem, trećem po redu danu održavanja tradicijske izložbe „Jesen u Lici“ u mnogome smo poklonici stare izreke po kojoj “konac djelo krasi“. Nakon snažnog noćašnjeg neverina koje je na nekoliko šatora načinilo manju materijalnu štetu, današnji lijepi dan uz povremenu naoblaku privukao je  rekordan broj posjetitelja. Na Trgu Stjepana Radića danas se jedva prolazilo između štandova. Ljudi su se natiskivali oko svih izlagača pa tako nije postojao niti jedan štand koji nije zavrijedio pažnju.

U podne je ulicama Gospića krenula  revija konjskih zaprega koja se održala na relaciji Ulica Popa Marka Mesića – Ulica bana Josipa Jelačića – Ulica Karla Brkljačića – Smiljanska ulica – Trg Stjepana Radića. Organizator ove revije je konjogojska udruga „Dorat iz Gospića“. Svakako im treba odati počast jer su nas na kratko vratili u neka stara vremena, u doba kada je motorno vozilo bilo raritet, a konjske zaprege svakodnevica. Bio je ovo događaj kao „šlag na tortu“ tradicije koju i danas njeguju najustrajniji poklonici drevnih vrijednosti.

Danas se u najboljem svjetlu očitovao naum Jeseni u Lici: ne zaboravimo korijene, štujmo tradiciju i uvijek budimo zahvalni onima koji sa svojih imanja donose plodove ličke zemlje, uokvireni u tradiciju koja se tvrdoglavo opire novim tehnologijama i proizvodima koji nemaju previše (ili nimalo) veze s ekologijom!

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.