Tijekom proteklog vikenda (13.-16. prosinca 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest kaznenih djela, tri prometne nesreće, tri narušavanja javnog reda i mira i dragovoljna predaja streljiva.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Ličkog Osika zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i prisile prema službenoj osobi. 

Sumnjiči se da je u subotu, 14. prosinca u Ličkom Osiku, prijetio smrću i fizički napao policijskog službenika i lakše ga ozlijedio, pokušavajući ga spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije.

On je doveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.

U vremenu od 1. listopada do 14. studenog 2019. godine na području lokaliteta Jandrina Poljana, šire područje Divosela, nepoznati počinitelj otuđio je kameru u vlasništvu parka prirode.

 Nepoznati počinitelj provalio je:

  • 13./14. prosinca 2019. godine u Stajnici u drveno-kameni objekt u vlasništvu 54-godišnjaka iz Velike Gorice iz kojeg je otuđio motornu pilu i trimer;
  • 14./15. prosinca 2019. godine u Vratniku u obiteljsku kuću u vlasništvu 41-godišnjaka iz Vratnika iz koje je otuđio novac;
  • u nedjelju, 15. prosinca u Otočcu u tri ugostiteljska objekta i frizerski salon iz kojih je otuđio novac, u garažu dobrovoljnog vatrogasnog društva iz koje je otuđio trodijelnu aluminijsku razdjelnicu  i pokušao provaliti u drveni objekt u vlasništvu 67-godišnjaka u čemu nije uspio.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca i Korenice.

U petak, 13. prosinca 2019. godine, od 11 do 16 sati su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carinske uprave i Hrvatskih cesta, na autocesti A-1 na odmorištu Lički Osik, u smjeru Zagreba, proveli preventivno-represivnu akciju „Nadzor brzine kretanja vozila i dr.“.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđeno je 10 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i 6 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 50 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Senju kod 61-godišnjaka s područja Novog Vinodolskog (2.08 g/kg). 

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Dragovoljna predaja streljiva

U subotu je građanin s područja Gospića dragovoljno predao 190 komada raznog streljiva koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

GsPress/PULS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.