Tijekom proteklog vikenda (14.–17. veljače 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, šest prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i dragovoljna predaja streljiva.

 Kriminalitet

U vremenu od 1. siječnja 2019. do 15. veljače 2020. godine u mjestu Jezerane, nepoznati počinitelj je iz poduzeća u vlasništvu 47-godišnjaka iz Jezerana, otuđio pogonsko gorivo.

Jučer u trgovačkom centru u Otočcu, nepoznati počinitelji otuđili su dvije motorne pile.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se u subotu, 15. veljače u 1.25 sati u Perušiću, kada je 20-godišnjak iz Perušića upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake i prilikom uključivanja u ulicu s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja su se kretala tom ulicom, već se uključio u ulicu kojom prilikom je u njegov osobni automobil udario skup vozila makarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak s područja Općine Vrgorac. U prometnoj nesreći je vozač osobnog automobila teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2) i Otočca(2).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 21 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj isteka važenja prometne dozvole. 

Javni red i mir 

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.    

Dragovoljna predaja streljiva

U subotu je građanin s područja Gospića dragovoljno predao 400 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.