Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, temeljem članka 17. stavka 2. točke 2. Pravilnika o dodjeli potpore za «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Natječaja za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) – donesena je Odluku o dodjeli sredstava Ličko – senjskoj županiji.

Sredstva u ukupnom iznosu od 88.214.482,29 kn će biti usmjerena za razminiranje poljoprivrednih površina veličine 11.253.465 četvornih metara Ličko-senjske županije u naselju Agabe i Čanak, na području Tromeđe i Bliznice, u naselju Jurković, Donji Vaganac, na području Obljajac te u naseljima Novoselija i Veljun, Barlete i Bilaj, te poljoprivrednih površina između naselja Lički Ribnik i Ornice.

Navedena aktivnost, podsjetimo, nastavak je korištenja bespovratnih sredstava EPFRR-a., a kroz koju je u 2016. godini Ličko – senjskoj županiji dodijeljena potpora u iznosu od 46.051.547,00 kuna za razminiranje minski zagađenog poljoprivrednog zemljišta na područjima Općine Perušić i Donji Lapac, te gradova  Otočca i Perušića, ukupne površine 6,8 četvornih kilometara, čija je realizacija dovršena.

.

Gs  Press / L.S.Ž

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.