Humanitarna akcija Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“  pod nazivom  „Zajedno u ratu, zajedno u miru za Opću bolnicu Gospić“ dobila je danas epilog. Ispred ulaza u bolnicu predstavnici Vukova simbolično su uručili ček od 324 724,54 kuna ravnateljici bolnice dr. Sandri Čubelić. Govoreći o tijeku ove akcije predsjednik Udruge Vukova Antonio Šebalj zahvalio se svima koji su sudjelovali u prikupljanju pomoći.

Na naš poziv odazvali su se građani od Dubrovnika do hrvatskog sjevera, od Istre do Vukovara, naši Ličani, Hrvati iz dijaspore… Prikupili smo gotovo 325 tisuća kuna u svega 15 dana, koliko je akcija trajala. Više smo nego li zadovoljni odazivom naših građana, Ličko-senjske županije, Gradova i Općina. Svi su pomogli, svako koliko je mogao i to je jedan od dosega ove humanitarne akcije, naglasio je Antonio Šebalj.

 

 

U ime Opće bolnice Gospić donaciju je primila ravnateljica dr. Sandra Čubelić.

Iskreno se zahvaljujem na ovoj humanoj gesti koja nam je ukazana u vrijeme  epidemije COVID-19. Ovo nije prvi puta  da su članovi Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ pomogli našoj bolnici. Zahvaljujem se i donatorima na prikupljenim  sredstvima. Ovaj novac će biti namijenjen za nabavku respiratora, tri monitora, dva EKG-aparata te ostale aparature potrebne za opremanje naše COVID-19 ambulante. Naši su pacijenti najvažniji i svi se nadamo da će epidemija ubrzo proći. Ujedno pozivam sve građane da se pridržavaju mjera državnog i županijskog Stožera civilne zaštite, drže socijalnu distancu i na taj način olakšaju da se svi vratimo u normalan život. Pacijent pozitivan na COVID-19 koji se kod nas nalazi 15 dana dobro se osjeća i ima stabilnu kliničku sliku, rekla je novinarima ravnateljica dr. Sandra Čubelić.

U bolnici je danas bio i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović koji je novinarima prezentirao trenutnu situaciju vezanu uz epidemiju koronavirusa.

 

Jučer nismo imali novih pozitivnih slučajeva što je svakako odlično. Naselje Udbinai dalje se nalazi u karanteni i tamo nije zapažen niti jedan slučaj kršenja samoizolacije. Zato se nadamo da će epidemiološka situacija u narednim danima biti znatno povoljnija. Tada ćemo odlučiti o daljnim mjerama. Danas je testirano  220 ljudi, čekamo još šest nalaza, a pozitivnih na koronavirus je i dalje 21, zaključio je župan dr. Darko Milinović.

Među svim ovim dobrim vijestima predsjednik Udruge Vukova Antonio Šebalj rekao je tragičnu novost. Noćas je nakon dulje bolesti u Gospiću preminuo Nikola Zdunić-Harga, dragovoljac Domovinskog rata, jedan od legendarnih zapovjednika 118. brigade ZNG, Domobranske pukovnije Gospić i 9. gardijske brigade.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.