Ministar obrane RH Damir Krstičević danas se nakon obilaska vojarne „Eugen Kvaternik“,  sastao sa županom Milanom Kolićem, potpredsjednikom Saborskog odbora za nacionalnu sigurnost, saborskim zastupnikom dr. Darko Milinović  i gradonačelnikom Grada Gospića Petrom Krmpotićem. Posjet ministra Krstičevića dio je  njegova redovnog obilaska postrojbi Hrvatske vojske, a sa stanjem u bojni „Vukovi“ ministar je iznimno zadovoljan.

-Uvjeti u kojima radi i živi ova postrojba u vojarni „Eugen Kvaternik“ su odlični. Suradnja lokalne sredine s postrojbama Hrvatske vojske ovdje je oduvijek   bila na visokoj razini. Tako je i danas. U razgovoru s domaćinima sam istaknuo dugoročnu potrebu da bojna „Vukovi“ i dalje bude u Gospiću. Kako kao sigurnosni čimbenik, tako i kao važan element u zaposlenosti. Bilo je govora da bi ova bojna trebala biti preseljena u Slunj. To se neće dogoditi. Hrvatska vojska treba biti u Gospiću, a razloge toga pokazala je i cjelovita analiza Ministarstva obrane. Gospić i Lika su to zaslužili i svojim angažmanom u obrani i kasnije u oslobađanju Hrvatske. Želim da suradnja između Hrvatske vojske, Grada Gospića i Ličko-senjske županije  kao i do sada uvijek bude profesionalna i da lokalna sredina zna da je Hrvatska vojska uvijek tu za pružiti potporu u bilo kojem trenutku, zaključio je ministar Krstičević koji je pohvalio stanje u Hrvatskoj vojsci čija profesionalnost i uvježbanost mogu odgovoriti na sve izazove današnjice, a dostojni su nositelji tradicije 9. gardijske brigade „Vukovi“. Ministar Krstičević ponovio je stav kako do daljnjega nema uvođenja obveznog vojnog roka, ali se nastavlja intenzivno osposobljavanje pripadnika HV-a. Također je bilo govora  o nastavku ustupanja objekata HV-a koji nisu u funkciji, a lokalna zajednica ih oblikuje u korisne sadržaje, na čemu će se ustrajati. Župan Milan Kolić potvrdio je učestale susrete i razgovore s ministrom Damirom Krstičevićem i njegovim najbližim suradnicima.

-Do sada smo se više puta sastali i vodili razgovore o planovima razvoja Hrvatske vojske na ovim prostorima. Zato izražavam zadovoljstvom nakanom da se bojna „Vukovi“ i dalje nalazi u Gospiću. Kao što je već rekao ministar Krstičević, mi u Ličko-senjskoj županiji i u Gospiću doživljavamo Hrvatsku vojsku kao suport u razvoju ove sredine, kako u smislu sigurnosti, tako i u gospodarskom razvoju. Zato svi dijelimo zadovoljstvo izjavom i stavom ministra obrane RH Damira Krstičevića da će Hrvatska vojska i dalje biti stacionirana na ovim prostorima, a u perspektivi očekujem i dodatna proširenja, ovismo o strategiji Ministarstva. Ličko-senjska županija bila je na braniku domovine u Domovinskom ratu. Zato je nama čast i zadovoljstvo što ovdje imamo Hrvatsku vojsku. Tako promišljaju i sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, obitelji koje su tijekom agresije na Hrvatsku izgubile svoje najmilije. To je čimbenik koji dodatno jamči razvoj Ličko-senjske županije i jedinica lokalne samouprave, kazao je župan Kolić.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.