Za tradicionalnu manifestaciju „Noć muzeja 2017.“ Muzej Like Gospić i ove godine priprema raznovrstan program. Ovogodišnja tema je „Glazba i glazbeni velikani“ pa će nas djelatnici muzeja u vremenu od 18 do 22 sati uz stručno vodstvo provesti kroz stalni postav, a sve do 1 sat iza ponoći otvorena je izložba glazbenih instrumenata i pripadajućeg opusa iz muzejskih zbirki.

Muzej Lika – mali salon 18:00 – 01:00

  • u sklopu izložbe glazbenih instrumenata iz muzejski zbirki nalazi se i gramafon gdje će posjetitelji moći poslušati ploče starijeg nastanka.  Svi zainteresirani mogu ponijeti svoje ploče i uživati u glazbi vrijeme vinila

Memorijalni centar Nikola Tesla – Smiljan 18:30 – 19:30

  • Poezija Enesa Kiševića inspirirana Teslom otvara Noć muzeja memorijalnog centra u Smiljanu
  • Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu pridružuje se ovoj manifestaciji sedmu godinu za redom. Posjetitelji će moći vidjeti stalni postav Tesline rodne kuće, demonstracije Tesline ispitne stanice te prigodni večernji program. Pjesnik i glumac Enes Kišević prezentirati će “Sonetni vijenac Teslina golubica” koji je napisao kao dar za 160. godišnjicu rođenja Nikole Tesle. Ovaj sadržaj je na programu od 18 sati, dok će posjetitelji moći besplatno obići Memorijalni centar u vremenu do 1 sat iza ponoći.

Muzej Lika – galerija 20:00

  • Nastup učenika glazbene škole iz Lovinca u klasi prof. Danka Jošinovića

Muzej Lika – galerija 20:30

  • Nastup Gradskog zbora “Vila Velebita” po ravnanjem prof. Danka Jašinovića

Gs Press / Nikola Mraović

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.