Iza nas je najjače nevrijeme u ovom kratkom razdoblju 2020. godine. Ako je suditi prema trenutačno dostupnim prognostičkim kartama, u srijedu bi se nad Jadranom mogla naći ciklona, što bi nam opet  značilo jako jugo i oblinu kišu.

Snijeg ne spominjemo jer su se zvučna meteorološka imena već dovoljno izblamirala s prognozama, bojažljivo gledajući u nebo kada je palo 5-6 pahulja snijega.

Sjevernije na moru pušu bura i sjeverozapadnjak, slabim do umjerenim intenzitetom, tako da se normalno prometuje u podvelebitskom dijelu Jadrana, a u danima vikenda vjetar promijeniti smjer sa sjevernog na južni, tako da će biti i malo toplije i pretežno sunčano. Prolazno pojačane naoblake bit će u subotu na kontinentu, osobito u prvom dijelu dana, dok će nedjelja biti oblačnija duž Jadrana, osobito na širem riječkom području, gdje pritom može pasti i koja kap kiše. Sve je ovo uvod u promjenjivije prilike u novom tjednu.

-Ako je suditi prema trenutačno dostupnim prognostičkim prilikama, u srijedu bi se nad Jadranom mogla naći ciklona, što bi moglo rezultirati obilnom oborinom, kišom na moru, snijegom, prije svega u gorju, ali prolazno i u nižim predjelima. S obzirom na to da je situacija još uvijek podložna promjeni, pratit ćemo razvoj situacije, navodi Tea Blažević za N1.

Vakula: Tijekom srijede moguća je znatnija promjena vremena

lu, navodi meteologinja Tea Blažević za N1.

Tijekom vikenda će još u unutrašnjosti biti većinom suho pa i barem djelomice sunčano, ujutro samo po rijetkim nizinama uz kratkotrajnu maglu, zatim promjenjivu naoblaku. Jačat će jugozapadnjak, osobito tijekom nedjelje, pri čemu će olujni udari biti još vjerojatniji u oblačniji ponedjeljak, kada će se i povećati vjerojatnosti za mjestimičnu kišu, najprije u unutrašnjosti Istre i u gorju, zatim i u istočnijim krajevima. Promjenjivo i relativno toplo bit će i u utorak i srijedu.

GS press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.