U protekla 24 sata (20./21. kolovoza 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su dvije prometne nesreće i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca i Novalje. 

Jučer su policijski službenici u redovnim kontrolama prometa zatekli:

    • u Gospiću u 3.35 sati, 39-godišnjaka iz Perušića kako upravlja osobnim automobilom gospićke registracijske oznake u alkoholiziranom stanju (1,76 g/kg). Zbog jasne i nedvosmislene namjere da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.
  • u Frkašiću u 21.45 sati, 50-godišnjaka iz Đakova kako u alkoholiziranom stanju (1,43 g/kg) upravlja osobnim vozilom đakovačke registracijske oznake. Zbog jasne i nedvosmislene namjere da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te mu je uručen obavezni prekršajni nalog.

Alkohol u krvi, krv na cesti –  ne upravljajte vozilom ukoliko ste konzumirali alkoholna pića i prilagodite vožnju uvjetima na cesti, upozoravaju iz policije.

Pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva

Jučer je građanin u šumskom predjelu brda Cikelj, Lipovo Polje, pronašao tijelo školske protupješačke mine u koju je bio stavljen privredni eksploziv s bojevim upaljačem bez osigurača. 

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uz poduzimanje svih potrebnih sigurnosnih mjera uništio je upaljač na mjestu pronalaska, dok je tijelo mine izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.