Tijekom proteklog vikenda (7. – 10. prosinca 2018. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, 11 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Kriminalitet

Noću 8./9.12.2018. godine u Brinju, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu iz koje je otuđio za sada neutvrđenu količinu cigareta i sprejom pošpricao inventar trgovine.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Senja. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (5), Gospića (4) i Donjeg Lapca (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 46 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Gospiću (1.65 g/kg) kod 25-godišnje hrvatske državljanke.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 197 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 37-godišnji državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Korenice, te držanjem životinja bez nadzora na području Gospića.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.