HGSS Stanica Gospić u sklopu projekta „Promicanje održivog razvoja kroz revitalizaciju i povećanje privlačnosti šume Jasikovac“ održala je u listopadu, studenom i prosincu niz edukacija i radionica sljedećih tema:

  • Edukacija djece i mladih o sigurnom kretanju i potencijalnim opasnostima u prirodi
  • Edukacija djece i mladih o orijentaciji u prirodi
  • Edukacija djece i mladih o aktivnosti i radu CZ (112) i HGSS-a
  • Edukacija umirovljenika/starijih osoba o orijentaciji i sigurnom kretanju u prirodi
  • Radionice orijentacije i radio veza sa djecom i mladima

Na radionicama su sudjelovali učenici Osnovne škole dr. Ante Starčević Pazarište Klanac, Područne škole Smiljan,  Osnovne škole Donji Lapac, Osnovne škole dr. Jure Jurić Gospić, Dječji vrtić Pahuljica Gospić, korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Ličko senjske župnije (dom u Gospiću) te građani grada Gospića.

Kroz niz radionica sudionicama se nastojalo približiti u prvom redu o sigurnom kretanju u prirodi i što napraviti u slučaju nezgode a sve u režiji volontera HGSS Stanice Gospić.

Troškovi radionica i edukacija su pokriveni od sredstava  Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ u sklopu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava KK.06.1.2.02, Promicanje održivog razvoja prirodne baštine, Grada Gospića i vlastitih sredstava HGSS Stanice Gospić.

Trajanje projekta je od od 1. ožujka 2017. godine do 1. siječnja 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.920.128,70 kn, od čega su bespovratna sredstva u iznosu od 2.020.554,79 kuna. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava je sklopljen sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao Upravljačkim tijelom i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije kao Posredničkim tijelom razine 2.

Nositelj projekta je Grad Gospić.  Projekt se provodi u partnerstvu sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja Stanica Gospić, Ličkom ekološkom akcijom i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Ličko-senjske županije.

Cilj projekta je doprinijeti održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini putem povećanja privlačnosti, očuvanja bioraznolikosti te uspostave boljeg upravljanja posjetiteljima odredišta prirodne baštine šuma Jasikovac. Šuma Jasikovac nalazi se na području ekološke mreže Natura 2000.

Više infomacija na: www.strukturnifondovi.hr

Voditelj projekta: Ivana Kaleb Asić

Kontakt osoba ispred Grada Gospića: Nikolina Tonković Čorak, telefon:  +385 53 658 103, e-mail adresa:  nina@gospic.hr

Kontakt osoba ispred HGSS Stanice Gospić: Mile Milković, 098 922 31 87, info@hgss-stanicagospic.hr

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.