Povodu blagdana Sv. Florijana i Dana vatrogastva  danas ju u Klancu upriličena vatrogasna vježba . Nositelji organizacije i provedbe terenske vježbe „KLANAC 2017“  su JVP Gospić DVD Pazarišta, Gradski stožer civilne zaštite , Osnovna škola “dr. Ante Starčević” Klanac, u suradnji s Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Gospić i ostalim žurnim službama s područja Grada Gospića.  Tema vježbe je bila angažiranje i koordinacija područnih vatrogasnih i ostalih žurnih službi u slučaju požara  u Osnovnoj školi “dr. Ante Starčević”  Klanac putem Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić (Županijski centar 112) na temelju dojave ravnateljice  Osnovne škole  “dr. Ante Starčević” Klanac.

Na prvi znak uzbune djeca su u pratnji učiteljica i učitelja napustili zgradu, a zatim su počeli pristizati vatrogasci DVD Pazarišta i JVP Gospić, vozila i ekipe Zavoda za hitnu medicinu, Policijske postaje Gospić te i ovaj put pokazali visok stupanj spremnosti za izvršavanje i najtežih zadaća a sve u svrhu sigurnosti građana.

04.svibnja 2017.  u 10 sati povodom blagdana Sv. Florijana u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije upriličiti će se sveta misa za sve poginule i preminule vatrogasce, nakon Svete mise položit će se vijenac i upaliti svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata na Trgu Alojzija Stepinca.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.