Veliki Žitnik i Edukacijski centar Hrvatske škole Outward Bound i u jesen dišu punim plućima kroz Erasmus+ projekte!

0

U Velikom Žitniku ovaj tjedan od 8. – 16.10.2016. Outward Bound provodi trening za trenere “Love every challenge” uz potporu Erasmus+ programa Europske komisije.

24 osobe koje rade s mladima iz čak 8 različitih zemalja (Portugal, Španjolska, Poljska, Rumunjska, Finska, Latvija, Nizozemska I Hrvatska) – edukatori i treneri iz raznih dijelova Europe, usavršavaju se u svojim vještinama rada s mladima koristeći metode “outdoor” edukacije – iskustvenog učenja kroz pustolovne aktivnosti u prirodi.

Razmjenjuju znanja i iskustva, uče nove vještine, razvijaju kompetencije, a sve uz podršku iskusnih Outward Bound instruktora i trenera.

“Dio programa provodi se u edukacijskom centru kroz niz radionica, no veliki dio programa provodi se vani u prirodi, uključujući ekspediciju preko Ključić brda do Čeline i Oteša, gdje su iskušali i penjanje na stijenu i abseil i upoznali se s čarima Ličkog kraja.” Izjavljuje Lana Novosel, voditeljica projekta.

Nakon programa, inspirirani ovim iskustvom u Lici, sudionici će u svojim zemljama prenijeti glas o ovome projektu i razviti vlastite projekte, a rezultati ovog projekta biti će sažeti u priručniku koji ćemo objaviti na portal SALTO-YOUTH za neformalnu edukaciju u Europi i šire.

Ovo ljeto i jesen preko 70 mladih iz cijele Europe, Outward Bound je uključio u različite projekte u Velikom Žitniku, te poručuju kako punom parom nastavljaju dalje.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.