Potvrde odnosa političkih snaga u IX. Izbornoj jedinici  stigle su i kroz veliku  anketu koju je proveo RTL. Ona  potvrđuje da je HDZ uvjerljivi pobjednik, a ličko-senjski HDZ-e najbolji u lX. izbornoj jedinici. Prema tim anketama HDZ dobiva oko 43% podrške, a u Lici oko 50%. Ovo bi moglo potvrditi pretpostavke po kojima su Bulj i Kostelac uništili Most. Ujedno se ponavlja debakl preambiciozne Ivane Tomaš.

 Je li Kostelac „srušio“ Most?

Najveći gubitnik je Most  koji je pogriješio stavljajući na listu potrošenog Kostelca, kojemu je ovo četvrto po redu stranačko „šaltaanje“ i čiji je hoby promjena  političkih dresova. Stavljati Kostelca  pod sloganom  „promjene“ bilo bi smiješno da nije tragično, zato je  potpora Mosta prepolovljena pa je  sa 12 pala na 6%.  Nije se proslavio ni Bulj koji je došao u Otočac i nije govorio o programu,  već je  bjesomučno i degutantno  napadao političke suparnika. Neki su rekli „nije to Bulj nego mulj“. To  birači očito ne preferiraju, pa je srozao  podršku Mosta na pola. Napadati najpopularnijeg političara u Lici nije mu pomoglo  već ga dovelo do izbornog praga sa tendencijom  pada  na dno.

Birači kažnjavaju prevrtljive, pa tako i  Ivanu Tomaš

Jednako kao i Kostelac prošla je i Ivana Tomaš koja je krajnje nekorektno napadala svoju dojučerašnju stranku kojoj puno toga duguje. Bandić je pogriješio zadnji puta stavivši je za nositeljicu liste te je tada doživjela fijasko. Umjesto da je se riješi, sada je  stavlja  na 3. mjesto svoje liste gdje ima još manje šanse jer  ankete pokazuju da stranka Milana Bandića neće dobiti niti jadnih 1%. Tako prolaze prevrtljivci i politički amoralne osobe kao Ivana Tomaš.  Reklo bi se da prevrtljivci bolje niti ne zaslužuje. Praksa na državnoj razini to također pokazuje jer niti jedan politički disident  osnivajući novu stranku nije uspio.

Kada je  Z. Milanović u Lici, sigurno dolaze neki  izbori!  

SDP je na istoj razini kao i zadnji puta, tj. oko 24%. To je njegova konstanta u lX. izbornoj jedinici. Ono što mora zabrinuti Milanovića jest podatak da je SDP-e najgori u Gospiću gdje njegova uzdanica Maras nikako ne uspijeva dovesti SDP-e do značajnijeg rezultata. Njegova  bahatost, sila i agresija očito ne daju rezultate. Simptomatično je da Z. Milanović po drugi puta u svojoj političkoj karijeri dolazi u Gospić upravo danas, pred same izbore. Da bi dao potporu najlošijoj gradskoj organizaciji SDP-a u državi. Da bi nagradio Marasa koji se nije niti  pojavio na prijemu Z. Komadine u vrijeme unutarstranačkih izbora.

Korektna kampanja donijela rezultate HDZ-u i Milinoviću

Očito i ružno Buljevo pljuvanje, Marasova nasilnička kampanja, šaltanje i prevare Tomaške i Kostelca nisu te likove dovele do  željenih rezultata. Čuli smo i dr.  Milinovića koji tijekom kampanje nije niti jednom riječju  vrijeđao svoje političke protivnika već je, čak što više, rekao da svi oni imaju i dobrih osobina. Takav način kampanje, aktivan i korektan prema suparnicima, doveo je i njega i HDZ-e ponovno do gotovo sigurnog političkog trijumfa.

RTL/GS Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.