Veleposlanica Republike Slovenije Njena Ekselencija Smiljana Knez posjetila je danas Ličko-senjsku županiju, gdje joj je srdačnu dobrodošlicu poželio  župan dr. Darko Milinović sa svojim suradnicima.

Župan Milinović na radom je sastanku veleposlanici prezentirao komparativne prednosti naše županije.

-Pronašli smo zajednički jezik o mogućnosti novih ulaganja slovenskih državljana na području Ličko-senjske županije. Izuzetno mi je drago, da od ukupnog broja turista koji dolaze u našu županiju njih 17 posto je iz Slovenije. To svakako govori o prijateljskim odnosima naših zemalja. Gospođi ekselenciji sam predstavio sve naše razvojne projekte, poglavito Sveto Brdo, i kroz naše razvojne projekte koji su u vrijednosti od oko 8 milijardi kuna nadamo se da ćemo zainteresirati i slovenske investitore za ulaganja na području Ličko-senjske županije. Naša županija ima strašne razvojne potencijale i nadam se da smo kroz ovaj radni sastanak to veleposlanici prezentirali u najboljoj mogućoj mjeri, kazao je župan Milinović.

Veleposlanica Slovenije Smiljana Knez zahvalila se županu Milinoviću na prijemu.

-Meni je zaista drago da smo mogli gledati prezentaciju o mogućim potencijalima buduće suradnje. Vrlo je važno surađivati na razini županija, gradova, to su te konkretne, dobre priče. Mi na državnoj razini imamo dobru gospodarsku suradnju, imamo i neka otvorena pitanja koja želimo da se riješe što prije. Ono što je danas važno je ta odlična suradnja na gospodarskom novou, imamo ovdje Calcit, slovensku tvrtku koja je jedna od najvažnijih u ovoj županiji. Što se tiče turizma Ličko-senjska županija ima više mora nego Slovenija, a što se tiče kontinentalnog turizma mislim da smo jako slični i bilo nam je zanimljivo slušati koje su mogućnosti na tom području, kazala je veleposlanica Republike Slovenije Smiljana Knez.

Na radnom sastanku sa veleposlanicom su bili i predsjednica Županijske skupštine Nada Marijanović, zamjenici župana, ravnateljica LIRA-e Martina Šuper, voditelj LAG-a Lika Tomislav Kovačević, dekanica Veleučiliša Nikola Tesla dr.sc. Vlatka Ružić, pročelnica Odjela za nastavničke studije u Gospiću doc.dr.sc. Sanja Vrcić-Mataija i direktor Calcita Lika Saša Trbojević.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.