Izraženi grmljavinski sustav u ovim trenucima zahvaća krajnji zapad zemlje, u nastavku dana slijedi jače pogoršanje vremena u cijeloj Hrvatskoj.

Djelomice sunčano uz izraženu južinu. Na Jadranu i u predjelima uz njega mjestimice povećana naoblaka i kiša te pljuskovi s grmljavinom, a osobito navečer i u noći kiše te pljuskova i grmljavine bit će i drugdje. Lokalno će kiša biti obilna, a pljuskovi izraženi. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, na istoku jugoistočni, a na Jadranu jako i olujno jugo koje će na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 22 do 27, a u Slavoniji i oko 30 °C.

Meteoalarm – Gospićka regija

Olujni udari J i JZ vjetra. Najjači udari vjetra 65-90 km/h

BUDITE SPREMNI na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Lokalno obilna kiša. Moguće su bujične poplave. Količina oborine 40-70 mm

BUDITE SPREMNI zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Lokalno izraženi i obilni pljuskovi s grmljavinom, moguće i tučom. Količina oborine 20-40 mm; Vjerojatnost grmljavine > 60 %

BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Gs Press / DHMZ / meteoalarm / neverin.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.