Aktualni predsjednik Gradskog vijeća grada Gospića Petar Radošević jučer je jednoglasno izabran za v.d. predsjednika Gradske organizacije HDZ-a grada Gospića. Uslijedilo je to jer je  nakon analiza situacije i  nakon gubitka mjesta gradonačelnika svoju ostavku na mjestu predsjednika gospićkog ogranka    dao Petar Krmpotić. U stranačkim prostorijama Gradski odbor HDZ-a grada Gospića tijekom današnje konferencije za novinare   Krmpotić je naglasio kako kao dosadašnji predsjednik GO HDZ-a snosi moralnu odgovornost zbog toga što njegova stranka nije na zadnjim izborima dobila mjesto gradonačelnika, iako je apsolutni pobjednik jer ima većinu u Gradskom vijeću. Predsjednik ŽO HDZ-a dr. Darko Milinović naglasio je kako je  jučer održana sjednica predsjedništva Gradskog odbora, pri čemu je jednoglasno prihvaćena ostavka Petra Krmpotića.

-Također je jednoglasno izabran v.d. predsjednika Petar Radošević. Ovaj izbor nije slučajan jer je Radošević dugogodišnji član stranke, trenutno je predsjednik Gradskog vijeća grada Gospića, a u dva mandata je bio i predsjednik Mladeži HDZ-a. Ostavka Petra Krmpotića moralni je čin i ja mu se moram javno zahvaliti na 16 godina uspješnog vođenja GO HDZ-a Gospić. Načinio je mnoge dobre stvari, ali sada je došlo vrijeme za jedan iskorak. HDZ-e je najjača parlamentarna stranka, a u Gospiću imamo 2 500 članova. V.d. predsjednika dužan je  u statutarnom roku organizirati unutarstranačkeizbore po principu „jedan član-jedan glas“. Raduje me jedan novi optimizam i sloga unutar stranke, a ja kao predsjednik ŽO HDZ-a Petru Radoševiću izražavam bezrezervnu podršku, rekao je dr. Milinović koji je na upit novinara o promjenama unutar stranke u sredinama gdje su izgubljeni zadnji izbori rekao kako će se slično dogoditi u Brinju, Novalji i Korenici.

-U Otočcu nismo dobili gradonačelnika, ali je izborni rezultat svakako dobar jer ponovno imamo predsjednika Gradskog vijeća!

Novoizabrani v.d. predsjednika GO HDZ-a Gospić Petar Radošević zahvalio se na ukazanom povjerenju i ustvrdio kako kao građanin i kao predsjednik Gradskog vijeća nije zadovoljan s radom aktualne gradske vlasti.

-Svjestan sam velike odgovornosti i novih obveza koje sam dobio ovim činom. Ovo je časna i teška zadaća sa ograničenom misijom.Podržat ćemo sve što je do sada bilo dobro, ali ćemo pomno pratiti rad aktualne gradske vlasti. Bit ćemo konstruktivni, iako do danas nismo imali priliku da bismo podržali nešto konstruktivno. Strpljivi smo, čekamo i podržat ćemo sve što bude korisno za građane grada Gospića. Prošlo je više od 100 dana, ali od aktualne vlasti nismo čuli niti jedan prijedlog za otvaranje novih radnih mjesta, niti jedan koristan projekt na čemu su dobili izbore. Ukoliko se nastavi takav sterilitet nove gradske garniture građani će demokratskim putem odlučiti jesu li za promjene ili ovakvu vlast u Gospić, rekao  je Petar Radošević koji je najavio skori obilazak svih temeljnih ogranaka HDZ-a na području Gospića.

Gs Press / Nick / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.