Noćas u 2 sata završilo je zimsko računanje vremena, te pomicanjem kazaljke na satu za sat unaprijed počelo je ljetno računanje vremena.  Kako god smo pomjerili kazaljke na satu, tako nam se pokvarilo i vrijeme vani.  Jutros se osjeti velika promjena vremena. Kiša rosi, a temperatura zraka je znatno niža u odnosu na posljednje dane.  Jutros u 7 sati u Gospiću službeno izmjerena temperatura iznosi 2,9 stupnja celzijusa.

Prognoza vremena sa stranica DHMZ:

Gospić
vjetar Tmin(°C) Tmax(°C)
Nedjelja
26.03.2017.
prijepodne 3 8
poslijepodne 5 6
noć 1 3
Ponedjeljak
27.03.2017.
prijepodne 1 6
poslijepodne 6 10
noć -2 1
Utorak
28.03.2017.
prijepodne -2 9
poslijepodne 10 17
noć 2 4

 

Prelaskom na ljetno računanje vremena prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju. Tijekom ljetnog računanja vremena na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Izuzetak su mopedi i motocikli, na kojima prilikom vožnje tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

Zimska oprema u Hrvatskoj od 15.11. do 15.4.

Hrvatskoj je zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine. Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske.

Mijenjaju se i razdoblja dnevnih tarifa, obavještavaju iz HEP-a. Električna energija će se obračunavati prema višoj tarifi u razdoblju od 8 do 22 sata, a prema nižoj tarifi noću, od 22 do 8 sati.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.