JUTROS su uhićeni HDZ-ov predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i bivša HDZ-ova gradonačelnica Knina Josipa Rimac.

N1 javlja da je privedena i Nataša Turbić, HDZ-ova načelnica općine Gračac. Čuli smo se s Rajkom Rađenović, njenom zamjenicom koja nije prisustvovala privođenju, ali vidjela je da je policija sve zatvorila.

– Sve je bilo blokirano, bila je interventna policija. još uvijek su tamo. Nisam bila nazočna kad su je privodili. Njen ured je blokiran, dva policajca sjede u hodniku, zatvorena je općina za stranke – kazala nam je Rađenović.

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Jakopčić je odveden iz prostorija Hrvatskih šuma. Uz njega je bilo nekoliko policijskih službenika u civilu. Rimac se također povezuje s malverzacijama u Hrvatskim šumama. Navodno je u pitanju gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina.

Član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš kazao je u petak da je jutrošnje privođenje predsjednika Uprave Krunoslava Jakupčića napravilo korporativnu štetu, ali da sigurno neće utjecati na poslovanje Hrvatskih šuma koje rade normalno.

“Očekujemo da institucije odrade svoj posao u skladu s propisima i možemo poručiti građanima i djelatnicima Hrvatskih šuma da nesmetano radimo. Ovo nam je napravilo korporativnu štetu, ali to definitivno neće utjecati na naše poslovanje”, kazao je Fazekaš u izjavi ispred sjedišta Hrvatskih šuma.

Potvrdio je da je Jakupčić jutros priveden, ali kazao i da članovi Uprave nisu razgovarali s djelatnicima koji su jutros bili u Hrvatskim šumama, pa ne znaju razloge takvoga postupanja.

“Prema informacijama koje smo pročitali na portalima, da se naslutiti da navedena tema nema veze s gospodarenjem šumama, nego da se radi o jednom projektu vezanom za bivšu Upravu Hrvatskih šuma”, kazao je.

Policijski službenici PNUSKOK-a su rano jutros na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca započeli realizaciju višemjesečnog kriminalističkog istraživanja te su u tijeku uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika.

Kriminalističko istraživanje se provodi zbog sumnje u počinjenja kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Gs Press / index.hr

https://www.index.hr/vijesti/clanak/uz-krunoslava-jakupcica-i-josipu-rimac-uhicen-i-sef-hrvatskih-suma-u-splitu/2186499.aspx

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.