Općinsko vijeće Općine Perušić održalo je danas svoju 18. redovnu sjednicu. Predsjednik vijeća Milorad Vidmar predložio je za zadnju ovogodišnju sjednicu 17 točaka Dnevnoga reda. Sjednica je započela Aktualnim satom tijekom kojega je načelnik Općine Perušić Ivica Turić kroz mnoge svoje odgovore na vijećnička pitanja ustvrdio kako je godina na izmaku za ovu jedinicu lokalne samoupave bila vrlo uspješna.

-Mnogi građani postavljali su pitanja vezana uz najavljivane projekte. Već mi je bilo neugodno govoriti kako će se ti projekti realizirati, ali dinamika realizacije nije ovisila o Općini Perušić. Najbolji primjer je novi Vatrogasni dom. Čekalo se na prihvaćanje projekta, na sredstva iz EU, a sve ovo uz poštivanje Zakona o javnoj nabavi. Realizacija projekta konačno kreće početkom 2020. Tu su i brojni infrastrukturni projekti koje smo realizirali ili su realizacije u tijeku. Takva je i staza u Klisi. Dakle, s naše strane učinjeno je sve kako je trebalo, ali ponavljam da su kašnjenja u provođenju tih projekata uzrokovali drugi, naglasio je načelnik Ivica Turić. Detalje novog Proračuna elaborirali su zamjenik načelnika Mihael Kurteš i voditeljica financija Josipa Kolak.

Predložen je Proračun Općine Perušić za 2020. godinu koji će iznositi 78 155 937. Govoreći o razlozima ovako velikog proračuna načelnik Turić je nabrojao mnoge projekte koje će realizirati  javna poduzeća pa će se uskoro na području Kosinja graditi dvije ceste i tunel na relaciji Kosinjski Bakovac-Lipovo Polje koji će će graditi HEP. Tunel će značiti odvod viška vode i rasterećenje od poplava. Najavljen je nastavak realizacije „ceste spasa“, jedine prometnice kojom se može odvijati promet na području Kosinja u  vrijeme enormnog podizanja razine rijeke Like. Budući će sredstva većine investitora ići preko Općine, načelnik je uvjeren kako će do konca 2020. godine Proračun prijeći 100 milijuna kuna. Prijedlog Prorčuna Općine Perušić za 2020. godinu jednoglasno je prihvaćen i drugi je po veličini u Ličko-senjskoj županiji.

Na Dnevnom redu našlo se i mnoštvo točaka vezanih uz Programe potreba za socijalu, predškolski odgoj, sport, kulturu, udruge građana i političkih stranaka za narednu godinu. Svi ovi prijedlozi su također usvojeni.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.