Grad Gospić potpisao je usred korona krize 1. travnja ugovor za usluge marketinga s nakladnikom portala Likaclub (Prilika like j.d.o.o. iz Zagreba) na iznos od 225 tisuća kuna za period od godine dana.

Osim što je najveći ikad dodijeljeni iznos nekom privatnom mediju, on dolazi u vrijeme kad su gotovo sve velike državne firme stopirale marketinške aktivnosti.

Kada se podijeli na period od 12 mjeseci, Grad Gospić će “usluge marketinga” mjesečno plaćati 18.750 kuna s PDV-om. Upravo je portal Likaclub 4. prosinca 2017. javno prozivao medije koji ni u četiri godine HDZ-ove vlasti sveukupno nisu dobili niti približne iznose (link).

Registar ugovora Grada Gospića 2020.

Posao od 225 tisuća kuna?

Gradu Gospiću poslali smo upit u kojem smo zatražili detalje oko spornog ugovora. Iako spada pod jednostavnu nabavu, zanimalo nas je na koje je sve adrese upućen poziv za dostavu ponude za obavljanje usluga marketinga. Kako bi se zadovoljila forma i kako bi sve bilo “transparentno” Grad je upit za obavljanje marketinga trebao poslati na još dvije lokalne adrese. Odgovor još uvijek nismo dobili, a vjerojatno i nećemo… Nije jasno koje će to poslove spomenuta firma odrađivati za 225 tisuća kuna godišnje. Na portalu su vidljive samo redovne objave vezane uz rad gradske uprave koje drugi mediji objavljuju za 0 kn.

Prema mjerenju posjećenosti tvrtke Gemius d.o.o. na koje se ekipa s portala Likaclub stalno poziva, u srpnju su ostvarili posjetu od 40.000 korisnika, dok je dnevni prosjek svega 3 937 posjeta.  Ako se uzme u obzir da portal cilja nacionalne posjete, točnije područje cijele Hrvatske, uz nekakve clickbait teme crne kronike i vijesti s drugih medija, dolazi se do zaključka da je broj posjetitelja iz Ličko-senjske županije znatno manji od gore navedene brojke.

Izvor: gemiusAudience

Grad Zagreb najčitanijem portalu za godinu dana dodijelio 80 tisuća kuna

Kada se uspoređujemo, volimo to raditi s onim najboljima, barem što se tiče financija. Usporedbe radi, za period 2019./2020. godine Grad Zagreb je transparentnim javnim natječajem najčitanijem mediju dodijelio 80 tisuća kuna, Grad Gospić 225 tisuća. Proračun Grada Zagreba za 2020. godinu iznosi 8,54 milijarde kuna, Proračun Grada Gospića 100 milijuna… Pametnome dosta.

Gs Press / c.p.L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.