Ove subote se u Perušiću u sklopu najveće ličke sportsko-humanitarne manifestacije LikaCave Trekk,  47 posjetitelja pridružilo se Registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Ovaj jedinstveni događaj okupio je 584 sportaša avanturista koju su trčali od špilje do špilje na području Pećinskog parka Grabovača, jedinog pećinskog parka u Hrvatskoj. Trčalo se  kroz etape četiri različitog intenziteta i duljine  dionica: Light, Active,Challenger i Ultra, sa zajedničkim startom i ciljem u centru Perušića. Sve je s puno žara pomno pratila majka Ane Rukavine.

Puno emocija je danas bilo u mom Perušiću, prekrasan dan, odlična organizacija i mnoštvo mladih ljudi koji su došli sa željom da pomognu…Iskreno se nadam da će ova manifestacija postati tradicija u kojoj će Zaklada Ana Rukavina rado i dalje sudjelovati kao suorganizator. Hvala mojim Perušićanima i svima koji su danas sudjelovali bilo na natjecanju ili upisom u Registar kako bi pomogli onima koji čekaju svoju priliku za život, izjavila je nakon utrke i akcije upraviteljica Zaklade Ana Rukavina i Anina majka, Marija Rukavina.

Akciju su podržali i članovi grupe „Vatra“ koji su u večernjim satima održali akustični koncert u pećini Samograd. Posjetitelji su mogli uživati u bogatom programu koji su za njih pripremili organizatori, a posebnu atrakciju pripremili su poznati grafiteri. Zagrepčanin Slaven Lunar Kosanović i njegov londonski kolega Lovepusher  oslikali su trafostanicu smotivima najpoznatijeg Ličana Nikole Tesle povodom 160 godina njegova rođenja, ujedno u svrhu promocije georaznolikosti ovog kraja.

Tijekom gotovo deset uspješnih godina rada, Zaklada „Ana Rukavina“ je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 51.837 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz hrvatskog su Registra izdana ukupno 62 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente, s čime je 62 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.